Травневе соціологічне дослідження Громадянської мережі ОПОРА показало, що з початком повномасштабної війни в Україні помітно змінився медійний ландшафт – українці масово попрямували в соціальні мережі, де вони можуть оперативно отримувати новини про події й обирати альтернативні точки зору.

У липні ОПОРА замовила Київському міжнародному інституту соціології більш масштабне дослідження, яке проводили методами телефонного та щоденникового опитування. Соціологи з’ясували, з яких джерел респонденти отримують інформацію та яким із них довіряють; які мають звички споживання новин; повідомлення від кого з публічних персон вважають достовірними; чи користуються російськими та проросійськими ЗМІ.

Відповіді на ці та інші питання про сприйняття інформаційного простору та інформаційної політики України презентує аналітик даних ОПОРИ Роберт Лорян на YouTube-каналі Говорить ОПОРА в середу, 17 серпня, о 18:00.

Приєднуйтеся до перегляду!

З результатами соціологічного дослідження «Демократія, права і свободи громадян та медіаспоживання в умовах війни» можна ознаймитися на сайті ОПОРИ: 

Під час повномасштабної війни в Україні зріс попит на «сильну руку», швидкі та структуровані новини і регулювання медіапростору — опитування