21 народний депутат ініціював внесення змін до законодавства щодо використання та обігу піротехнічних виробів. Відповідний законопроєкт №7438 зареєстрували у Верховній Раді 6 червня і скерували на розгляд комітету. 

Автори зазначають, що “звукові та світлові ефекти від використання піротехніки наносять шкоду психологічному здоров’ю населення у воєнний час через їх подібність до звуків вибухів, особливо враховуючи частоту повітряних тривог на території країни та ймовірність ракетних обстрілів міст”. 

Незадовго до цього Президент Володимир Зеленський підтримав відповідну петицію щодо заборони феєрверків, яка набрала понад 25 тисяч голосів українців та висловив схожу позицію: “Підтримую стурбованість з приводу збільшення небезпечних наслідків у зв'язку з використанням різноманітних піротехнічних виробів в повсякденному побуті і вважаю, що їх використання під час воєнного стану має бути чітко врегульовано на законодавчому рівні, оскільки в даний час виробництво, зберігання, перевезення, торгівля піротехнічними виробами не підлягають ліцензуванню, а їх продажі і використання чинним законодавством не визначені”.

Сам проєкт ініціативи зареєстрували представники п’яти політичних фракцій та груп парламенту: 14 членів “Слуги народу”, 4 депутати з “Голосу” та по одному з “Довіри”, “Європейської Солідарності” та “Відновлення України”. 

Повний список депутатів ініціаторів: Юлія Овчинникова, Кіра Рудик, Олена Криворучкіна, Євгенія Кравчук, Соломія Бобровська, Роман Грищук, Олександр Санченко, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Олена Вінтоняк, Віталій Безгін, Мар'яна Безугла, Олег Бондаренко, Ярослав Юрчишин, Марія Мезенцева, Ольга Руденко, Марина Бардіна, Олександр Фельдман, Лариса Білозір, Ольга Стефанишина, Анастасія Ляшенко, Єгор Чернєв.

Наразі депутати пропонують внести зміни у два закони: "Про захист тварин від жорстокого поводження" та "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення". Ініціатори підкреслюють, що не лише люди страждають від піротехніки: “Стрес, панічна атака, зупинка серця і загибель – так можуть відреагувати тварини на звуки піротехнічних виробів”. Як приклад можна навести масовий мор птахів від феєрверків, зафіксований у м. Дубно під час новорічних свят у 2021 році.

Законопроєкт містить такі зміни:

Про захист тварин від жорстокого поводження

  • При поводженні з тваринами не допускається використання щодо тварин будь-яких піротехнічних виробів.
  • Забороняється використання щодо тварин будь-яких феєрверків, зокрема салютів та петард.

Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення

  • Під час святкових та спортивних заходів дозволяється використання феєрверків лише класу F1, що мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, який не перевищує 60 дБ, а також сценічних піротехнічних виробів.
  • Забороняється продаж та/або передача будь-яким способом усіх феєрверків, зокрема салютів і петард, окрім феєрверків класу F1.
  • Встановлюються вікові обмеження щодо продажу феєрверків класу F1 – 16 років, піротехнічні виробів класу Т1 (сценічне використання) – 18 років та піротехнічних виробів класу Т2 (для сценічного використання) – лише особам зі спецпідготовкою.
  • ЗСУ, Національна поліція та аварійно-рятувальні служби можуть використовувати піротехніку відповідно до законодавства України.

Ініціатори наголошують, що пропонований порядок використання й продажу піротехнічних виробів спрямований на імплементацію Директиви 2013/29/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 12 червня 2013 року “Про гармонізацію законодавства держав-членів щодо надання на ринку піротехнічних виробів та Технічного регламенту піротехнічних виробів”.

Крім того, парламентарі зазначають, що заборона буде актуальною і після війни, оскільки у переважної більшості людей протягом тривалого часу буде зберігатися посттравматичний стресовий розлад, що виник у результаті переживання обстрілів під час воєнних дій.

У разі ухвалення законопроєкту він набере чинності та увійде в дію з дня, наступного за днем його опублікування, тобто ніяких відтермінувань поки не передбачено. Також у тримісячний термін Кабмін та ОМС мають привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом. Крім того, Кабмін також має поінформувати ВРУ про стан виконання закону у 2023 році.