В середу, 31 липня, об 11:30 Громадянська мережа ОПОРА запрошує журналістів на прес-конференцію «Вступна кампанія-2013: перші результати громадського спостереження», що відбудеться у Інформаційному агентстві «УНІАН» (Київ, вул. Хрещатик, 4, конференц-зал). Захід присвячений аналізу процедур вступу до вищих  навчальних закладів та має на меті познайомити з основними тенденціями цьогорічної вступної кампанії, які вдалося зафіксувати громадським спостерігачам мережі ОПОРА.

Під час заходу Ольга Стрелюк, координатор кампанії «За прозорий вступ до ВНЗ», розповість про особливості перебігу вступу у 2013 році. Зокрема, мова йтиме про перший етап вступної кампанії – подачу документів, реєстрацію абітурієнтів в Єдиній державній базі з питань освіти, можливість вступників відслідкувати свій рейтинг, перебіг творчих конкурсів у вишах. Представниця ОПОРИ також порадить абітурієнтам, як діяти під час трьох «хвиль» зарахування та не загубитися у рейтингових списках. Інший учасник прес-конференції – Олег Процак, директор «Центру освітньої політики», розповість про функціонування Інформаційної системи «Конкурс».

Нагадаємо, мережа ОПОРА проводить спостереження за вступною кампанією до ВНЗ. Активісти мережі спостерігають за роботою приймальних комісій у більш, ніж 40 вишах та допомагають вступникам у разі порушення їхніх прав на рівний доступ до вищої освіти. Окрім цього, працює телефон «гарячої лінії», подзвонивши на який абітурієнти можуть отримати фахову юридичну консультацію.

Детальніше:
Ірина Швець, прес-секретар кампанії «За прозорий вступ до вищих навчальних закладів!», 063 628 68 40.

Спостереження відбувається в рамках кампанії «За прозорий вступ до вищих навчальних закладів!», підтриманої МФ «Відродження».