Абітурієнти, у яких в період між складанням ЗНО та подачею документів до ВНЗ було змінено паспортні дані (прізвище або серію і номер) змушені тепер отримати підтвердження сертифікатів зовнішнього незалежного тестування. Про це повідомляє Херсонська організація громадянської мережі ОПОРА, посилаючись на лист заступника міністра освіти керівникам ВНЗ.

Отримати підтвердження можна в Києві в Українському центрі оцінювання якості освіти (для підтвердження сертифікатів 2008 - 2009 рр.), або в регіональних центрах (сертифікати 2010 - 2011 рр.). До вищевказаних установ необхідно подати оригінал паспорта та документу, що засвідчує зміну даних (наприклад, свідоцтво про шлюб). Раніше у разі зміни прізвища чи інших відомостей абітурієнт просто прикріплював ці ж документи до заяви в приймальну комісію.

Зауважимо, що останній термін подачі документів для вступу до ВНЗ спливає 31 липня. Для деяких спеціальностей, що вимагають участь у творчих внутрішньоуніверситетських випробуваннях, цей термін коротший - до 22 липня.

За даними відповідального секретаря приймальної комісії одного з ВНЗ Херсона (побажав залишитися невідомим), з 19-го липня його співробітники змушені обдзвонювати абітурієнтів зі зміненими особистими даними, які вже подали документи, та повідомляти, що вони можуть бути прийняті тільки після отримання підтверджених сертифікатів ЗНО.

Детальніша інформація: 
Прес-служба
Херсонської обласної організації ГМ ОПОРА
+38 066 796 91 93

Проект спостереження за вступною кампанією 2011 року здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Програмі сприяння незалежному тестуванню в Україні.