Громадянська мережа ОПОРА з прикрістю відзначає, що «УЦОЯО не має гадки», скільки коштів втрачено через неявку абітурієнтів. Тож, спостерігачі організації готові пояснити організаторам тестування, звідки беруться астрономічна цифра у більш ніж 10 мільйонів гривень, а не 865 960 грн, які нарахував УЦОЯО.

Другий рік поспіль, відтоді як Умови прийому до ВНЗ дозволяють абітурієнтам подавати сертифікати ЗНО різних років чи вступати випускникам шкіл до 2007 року без тестування, збільшується неявка на пункти в дні оцінювання. Це призводить до втрати коштів державного бюджету, які могли бути витрачені, наприклад, на покращення якості тестів, збільшення оплати праці персоналу та організаторам ЗНО, оновлення матеріально-технічної бази розробників тощо. Втім, гроші платників податків йдуть у пісок, адже, спрогнозувати, скільки абітурієнтів в останній момент вирішать проігнорувати тестування та використають результати ЗНО попередніх років, чи йти на іспит, неможливо. Зі свого боку ОПОРА завжди виступала проти прирівнювання сертифікатів різних років. Бал ЗНО є рейтинговим, а не абсолютним, тому не оцінює знання абітурієнтів, а засвідчує місце вступника в національному річному рейтингу, на що впливає рівень складності тестів, які дещо відрізняються, рівень якості знань самих абітурієнтів, котрий теж не є однорідним тощо.

ОПОРА, обраховуючи втрати, виходила з наступних даних. Насправді, середня неявка абітурієнтів у 2011 році зі всіх предметів становить не 11%, як це було під час тестування з української мови та літератури, а 13,55%, що є першою з неточностей в повідомленні УЦОЯО. Організація зібрала результати з кожного предмета в абсолютних та відсоткових числах. Інформація протягом червня була надана у формі відповідей на офіційні запити ОПОРИ до УЦОЯО. Також в повідомленні на сайті Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України закралася суттєва помилка в обрахунках у зв’язку з тим, що взято до уваги кількість людей, які не прийшли на тестування, а не випадків ігнорування ЗНО. Адже, один абітурієнт може не з’явитися від 1 до 5-ти разів, що суттєво збільшує суму витрат. Тому ОПОРА рахує кількість фактичних прогулів, яких всього зафіксовано 128 701 з усіх предметів. Таким чином, сума зайвих втрат через неявку, навіть при оприлюднених прямих витратах на виготовлення і логістику тестів, повинна складати не 865960 грн., як заявляє УЦОЯО, а 4 мільйони 414 тисяч гривень! Втім, ОПОРА хоче нагадати організаторам тестів, що неявка також призводить до зайвих непрямих витрат на проведення ЗНО, що не було враховано у повідомленні, розміщеному на сайті профільного міністерства. Близько 70% коштів йде на оплату праці організаторів тестування на місцях, до яких відносяться уповноважені особи УЦОЯО, відповідальні за пункти тестування та їх помічники, старші інструктори та їх помічники, чергові. Якби була можливість раціонально прорахувати явку абітурієнтів, то у 2011 році відпала б необхідність у використанні 8580 аудиторій, в яких працювало б 17160 старших інструкторів та їх помічників, що, знову ж таки, зекономило б кошти державного бюджету.

ОПОРА також орієнтувалася у своїх розрахунках і на вартість пробного тестування, яке не є безкоштовним для громадян України та обійшлося кожному учаснику у 84 гривні. З даних, оприлюднених Центром, випливає, що під час офіційного тестування з кожного предмета на одного учасника ЗНО було витрачено 31 гривню. Оскільки, УЦОЯО не є прибутковою установою, а пробне тестування не передбачає витрат на перевірку робіт, то ОПОРА звертає увагу громадськості на суттєве завищення ціни на організацію пробного тестування та просить Центр пояснити цю невідповідність.

Довідково про розрахунок вартості послуг персоналу, згідно з виконаними функціями (Відповідно до наказу Міністерства праці та соціальної політики України №119 від 30.03.2009 року):

  • помічникові відповідальному за пункт тестування – з розрахунку 23,13 грн. за годину роботи, але не більше ніж 8 годин за день;
  • старшому інструктору – з розрахунку 21,25 грн. за годину роботи, але не більше ніж 6,5 годин на день;
  • інструкторові - з розрахунку 16,25 грн. за годину роботи, але не більше ніж 6,5 годин на день;
  • черговому - з розрахунку 15,63 грн. за годину роботи, але не більше ніж 6,5 годин на день.