У Кропивницькому 10 лютого відбулося два концерти гумористичного шоу «Ліга сміху», один із яких не був анонсовани, вхід – за запрошеннями.  Зал для  концерту за запрошеннями надавали безкоштовно. Перед початком обох заходів показали відеоролики про вибори та звернення кандидата у Президенти Володимира Зеленського.

У рамках всеукраїнського туру в Кропивницькому в обласній філармонії відбулося одразу два концерти гумористичного шоу «Ліга сміху», один з яких був безкоштовний. На відміну від вечірнього, потрапити на перший концерт можна було не за квитками, а за запрошеннями. Глядачами першого концерту були різні категорії населення. Серед них: військові, родини учасників АТО, студенти.

Попередньо публічних анонсів про цей концерт не було. Платний концерт був заздалегідь анонсований. Квитки коштували від 200 грн до близько 400 грн. Представниця ОПОРИ побувала на платному концерті.

Від контролера, якого представники ОПОРИ зустріли при вході до зали, дізнались, що запрошення на безкоштовний концерт давали працівникам водоканалу, магазинам «Робочий одяг» та автозаправки «Окко». А також військкомату, військовим з 3-ого полку спецпризначення, дітям з малозабезпечених родин.

«Кілька моїх знайомих були на благодійному концерті, запрошення їм дали волонтери громадської організації. Перед концертом показали відеозвернення кандидата у Президенти Володимира Зеленського, а також демонстрували рекламу із фільму «Слуга народу». Зеленський зазначив: «ви самі добре знаєте за кого голосувати». І закликав прийти на вибори 31 березня 2019 року. Такий же відеоконтент показували і початку платного концерту. Після безкоштовного концерту військових зібрали у колону і організовано відвели від обласної філармонії», – зазначила представниця ОПОРИ і додала, що прямих закликів підтримувати того чи іншого кандидата у Президенти під час концерту не було.

11.02.2019 Kropivnitskay Liga1

10 лютого на сторінці «ЗЕ! Команда» Facebook  оприлюднили представників руху в регіонах. Однак згодом допис відредагували і видалили представника з Кропивницького. Ігор Спінул, якого анонсували як представника у Кропивницькому, до якого ОПОРА звернулася за коментарем зазначив, що відмовився від участі у цьому громадському русі.

11.02.2019 Kropivnitskay Zelenskuy

«Обласна філармонія не має жодного стосунку до благодійного концерту «Ліги сміху». Ми розповсюджували квитки на комерційни концерт, який проходив о 20 годині», – зазначив соціолог Кіровоградської обласної філармонії Ернест Чередніченко.

І додав, що на благодійний концерт залу філармонії не орендували, а надали безкоштовно. Оскільки було відповідне звернення до департаменту культури, туризму та культурної спадщини. 

Нагадуємо, у період виборчої кампанії відповідно до частини 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону».

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)