Центральна виборча комісія вдруге відмовила претенденту Володимиру Ратушу у реєстрації кандидатом на пост Президента України. Відповідне рішення прийнято під час засідання 14 січня. 

Так, Владимир Ратуш 10 січня подав документи на реєстрацію кандидатом у Президенти. Комісія відмовила йому у реєстрації кандидатом, оскільки претендент не додав документ про перерахування на рахунок ЦВК грошової застави у розмірі 2,5 мільйонів гривень. 

Нагадаємо, що 31 грудня Ратуш подавав документи на рєстрації, але Комісія відмовила йому через відсутність у нього відомостей про внесення застави. 

Крім того, комісія зареєструвала Руслана Чорнолуцького уповноваженим представником кандидата у Президента Анатолія Гриценка. 

Також ЦВК надала дозвіл мати спостерігачів на виборах чотирьом громадським організаціям: "ВСЕУКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ УЧАСНИКІВ ВИБОРЧОГО ПРОЦЕСУ", "ЛІГА ВИБОРЦІВ", "МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ "ТРІУМВІРАТ" та "Я ЗА ЮВТ". 

На сьогоднішній день кандидатами на пост президента зареєстровані Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Валентин Наливайченко, Віталій Скоцик та Андрій Садовий. Документи на реєстрацію подали Євген Мураєв, Віталій Купрій та Анатолій Гриценко. У реєстрації відмовлено Володимиру Ратушу, Віталію Велідченку та Сергію Фаренюку.