Центральна виборча комісія розподілила обов’язки між своїми членами та закріпила їх за областями України. Відповідні рішення у ЦВК одноголосно підтримали під час засідання 22 жовтня.

Так, голова Комісії Тетяна Сліпачук здійснюватиме загальне керівництво ЦВК, координуватиме роботу інформаційного сайту і системи «Вибори», а також відповідатиме за взаємодію з центральними органами влади та міжнародне співробітництво.

Заступник голови ЦВК Олег Конопольский відповідатиме за законодавче забезпечення Комісії, взаємодію органу адміністрування виборів зі Службою безпеки України щодо кібербезпеки, за належну роботу Державного реєстру виборців, а також виконуватиме обов’язки голови ЦВК у випадку її відсутності.

Серед обов’язків заступника голови ЦВК Євгенія Радченка: матеріально-технічне забезпечення виборів та всеукраїнського референдуму, забезпечення роботи тендерного комітету, захист та реалізація виборчих прав внутрішньо переміщених осіб, взаємодія ЦВК із засобами масової інформації, виконання обов’язків голови Комісії у разі її відсутності.

Секретар Наталія Бернацька забезпечуватиме підготовку та проведення засідань ЦВК, координуватиме питання дотримання законодавства про доступ до публічної інформації та організації особистих прийомів громадян, забезпечуватиме гарантії діяльності міжнародних спостерігачів.

Алла Басалаєва відповідатиме за питання щодо організації та проведення місцевих виборів, забезпечення діяльності виборчих комісій з місцевих виборів.

Михайло Вербенський координуватиме роботу Комісії з правоохоронними органами, зокрема підготовку рекомендацій щодо їхньої роботи під час виборів та узагальнення практики попередження та протидії кримінальним і адміністративним правопорушенням.

Серед обов’язків Олега Діденка є координація питань щодо проведення всеукраїнського референдуму, впровадження новітніх інформаційних технологій під час виборів, реалізація антикорупційного законодавства.

Андрій Євстігнєєв відповідатиме за моніторинг судової практики щодо виборчих справ, підготовку роз’яснень і рекомендацій з питань застосування виборчого законодавства.

Ірина Єфремова забезпечуватиме реалізацію принципу гендерної рівності під час виборів, захист прав виборців з інвалідністю, а також відповідатиме за взаємодію ЦВК з Національною поліцією, місцевими органами влади щодо роботи правоохоронців під час виборів.

Ольга Желтова координуватиме питання реалізації і захисту конституційних прав громадян, контролюватиме виконання Комісією вимог законодавства про вибори депутатів, а також відповідатиме за зміни до складу територіальних виборчих комісій та утворення дільничних виборчих комісій на суднах, полярних станціях, в тюрмах та слідчих ізоляторах та в інших закладах тимчасового перебування виборців.

До питань, за які відповідатиме Світлана Кустова, відносяться питання реалізації і захисту конституційних прав громадян, виконання Комісією вимог законодавства про Президента України, підвищення правової культури учасників виборчих та референдумного процесів, проведення навчання членів комісій.

Ольга Лотюк координуватиме питання взаємодії ЦВК з політичними партіями та громадськими об’єднаннями, контролюватиме дотримання ними вимог законодавства, а також відповідатиме за організацію підготовки та проведення виборів Президента України, народних депутатів та всеукраїнського референдуму за кордоном.

До сфери діяльності Катерини Махніцької входять питання реалізації прав суб’єктів виборчого процесу під час проведення передвиборної агітації, а також забезпечення розгляду звернень щодо рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій.

Віталій Плукар координуватиме питання діяльності офіційних спостерігачів від кандидатів, партій та громадських організацій, роботи регіональних представництв ЦВК, взаємодії Комісії з місцевими органами влади під час виборів.

Питання, за які відповідатиме Леонтій Шипілов, стосуються редакційно-видавничої діяльності Комісії, практичного застосування законодавства виборчими комісіями, взаємодії ЦВК з Верховною Радою щодо вдосконалення законодавства про вибори, набуття та припинення повноважень народними депутатами.

Тетяна Юзькова контролюватиме надходження та використання коштів виборчих фондів політичних партій, кандидатів на пост Президента України, кандидатів у народні депутати, фонду всеукраїнського референдуму, аналіз фінансових звітів про використання коштів відповідних фондів. Юзькова відповідатиме за реалізацію та захист прав виборців під час перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах.

Також передбачається, що члени ЦВК представляють інтереси Комісії в судах.

Крім того, Центральна виборча комісія визначила відповідальних членів за кожною областю України, Автономною республікою Крим та закордонним виборчим округом.

Олег Конопольський: Київська, Одеська обл.

Євгеній Радченко: Миколаївська, Херсонська обл.

Наталія Бернацька: Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська обл.

Алла Басалаєва: Харківська обл.

Михайло Вербенський: Донецька, Луганська обл.

Олег Діденко: місто Київ

Андрій Євстігнєєв: Кіровоградська обл., Автономна республіка Крим, м. Севастополь

Ірина Єфремова: Полтавська, Сумська обл.

Ольга Желтова: Волинська, Чернігівська обл.

Світлана Кустова: Дніпропетровська обл.

Ольга Лотюк: Вінницька обл., закордонний округ

Катерина Махніцька: Тернопільська, Хмельницька обл.

Віталій Плукар: Запорізька, Рівненська обл.

Леонтій Шипілов: Львівська обл.

Тетяна Юзькова: Житомирська, Черкаська обл.