За інформацією, яка надійшла до активістів Громадянської мережі ОПОРА, на території Борзнянського району (Чернігівська область), невідомими особами було розповсюджено спецвипуск друкованого засобу масової інформації Об’єднаної опозиції «Батьківщина». Про це повідомили представники Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина»

fgfh

Факт розповсюдження зазначеної друкованої продукції був зафіксований 12-13 серпня. З вигляду інформаційна листівка схожа на справжнє видання Об’єднаної опозиції. Проте всередині розміщена стаття з провокацією в бік Олега Ляшка. У зв’язку з цим голова Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» подав заяву в міліцію.

olologg

Так, у документі зазначено: «У зв’язку з тим, що ВО «Батьківщина» не має жодного відношення до видання та розповсюдження цього матеріалу та зважаючи на те, що при виготовленні та розповсюдженні друкованого засобу масової інформації (спецвипуск 12.08.2012 року) мають місце порушення вимог Закону України «Про інформацію», Закону України «Про друковані засоби масової інформації», Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради України» прошу Вас вжити відповідних заходів регулювання щодо виявлення осіб, що здійснювали виготовлення та розповсюдження засобу масової інформації та притягнення їх до установленої чинним законодавством відповідальності».

Ольга Різенко
прес-секретар
 
За коментарями звертайтесь:
Євгеній Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.