У Луганській області на деяких дільницях спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували недостатню кількість бюлетенів, скриньок, пломб та кабінок для голосування.

На дільниці №440931, що в 107 виборчому окрузі в місті Лисичанськ, не вистачало 1 кабінки для голосування. У тому ж виборчому окрузі в місті Лисичанськ на дільницях № 440954 та №440931 не вистачає бюлетенів для голосування.

У 106 виборчому окрузі спостерігається аналогічна проблема з бюлетенями на дільницях №441174 та №441198.

У 114 виборчому окрузі  на дільниці № 440218, що у смт Марківка, бюлетенів також менше, ніж виборців у списку.

А на дільниці №440606 у Троїцькому районі у с. Зайцеве у 113 виборчому окрузі не вистачило однієї пломби для скриньки.

Слід зазначити, що нестача бюлетенів коливається у межах 10-50, залежно від масштабу дільниці.

Зазначені факти не носять масового характеру та не здатні істотно вплинути на хід виборів.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.