Жителям Житомирської області додому приносять листи від Ради регіонального розвитку та Президента України Петра Порошенка. За отримання такого листа просять розписатись.  У конверті анкета з опитуванням, друковані матеріали про напрямки та плани перспективного розвитку області, карта-схема і звернення та фото Петра Порошенка і  голови Житомирської облдержадміністрації Ігоря Гундича.

Інформацію про це розмістив на своїй сторінці в мережі Facebook житомирянин Дмитро Антонець.

У листі є анкета-опитування, в якій питання стосуються завдань та проектів, які  першочергово варто реалізувати в регіоні, на звороті опитування просять вказати прізвище, ім’я та по батькові, стать, вік, освіту, професію, адресу проживання та контактний телефон. Заповнену анкету, як зворотній зв'язок, просять надіслати в наявному готовому конверті, адресатом якого є Президент Петро Порошенко. 

Також у листі є брошура «Напрямки перспективного розвитку Житомирської  області на 2019-2021 роки (проект)», в якій описані проекти, реалізовані в умовах  реформи децентралізації. На звороті титульної сторінки звернення та фото Петра Порошенка.

У конверті є і  карта-схема «План перспективного розвитку Житомирської області на  2019-2021 роки (Проект)», на якій є звернення та фото голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича.

На друкованих матеріалах вказано, що вони розроблені на виконання Указу Президента України Петра Порошенка від 6 грудня 2018 року № 412/2018.

У частині третій цього Указу зазначено: «Обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити розроблення та затвердження планів перспективного розвитку відповідних областей, міста Києва на 2019 - 2021 роки з урахуванням інноваційного потенціалу регіонів, конкурентних переваг та стратегічного бачення їх розвитку, результатів реформ із децентралізації влади, об'єднання територіальних громад та їх фінансової спроможності, а також реформ у сферах освіти, охорони здоров'я, зокрема розвитку інклюзивного навчання і медичного обслуговування у сільській місцевості, та інфраструктурних змін» .

За словами Дмитра Антонця, такого листа у суботу, 16 березня принесли його бабусі, яка проживає в Андрушівському районі.

«Лист приніс якийсь чоловік, не листоноша місцевий, попросив розписатися за отримання, ну бабуся і розписалась. Там всередині анкета, відповідаючи на питання якої треба вказувати персональні дані. Ну і якісно надрукована поліграфія, до якої є багато питань. Ремонт набережної у Житомирі робиться за кошти Європейського Союзу, а не цієї ради. Та ж реконструкція стадіону «Спартак», яка триває вже не перший рік», – розповів Дмитро Антонець у коментарі ОПОРІ 18 березня.

Під публікацією Дмитра жителька області Тетяна Опанасюк написала, що теж отримала такого листа, але не під підпис.

«Таке "горечко"))) и нам принесли, но без розпису!», – написала Тетяна.

У прес-службі Житомирської ОДА ОПОРІ підтвердили, що такі листи розносять жителям області.

«Розносять волонтери. Ці листи одержуються не під підпис. Фінансуються з позабюджетних коштів. На анкетах чи матеріалах є позначка - за позабюджетні кошти»,– зазначили у прес-службі ОДА.

У місцевому інтернет- виданні Житомир.info 1 березня був опублікований матеріал під назвою: «Гундич показав конверти з іменем президента, які волонтери у березні будуть розносити жителям Житомирської області».

«Ось такі конверти із сьогоднішнього дня ми будемо розносити по помешканням жителів нашої області. У цих буклетах є інформація про те, що нам дала децентралізація, починаючи з 2015 року і закінчуючи 2018 роком. Також у цих конвертах є інформація про те, які перспективи нас чекають, починаючи з 2019 року і закінчуючи 2021 роком. Перспективи розвитку Житомирської області, є проект цих перспектив, є анкета для зворотного зв’язку. Всі ви знаєте, що у нас відбудеться 11 березня Рада Регіонального Розвитку Житомирської області, на якій ми будемо затверджувати перспективний план. Ми проводимо засідання і затверджуємо перспективні плани міст, ОТГ, але для того, щоб активніше долучити людей, які хотіли б щось змінити, або хотіли б щось додати до перспектив розвитку області на 2019-2021 роки, такі конверти розносяться. Ці конверти будуть розноситись волонтерами, це все організовується Радою Регіонального Розвитку України, доставка відбувається безкоштовно, з державного бюджету на це кошти не витрачаються. Більш того, людина, яка буде мати бажання вийти на зворотній зв’язок, у конверті так само знайде ще один конверт та анкету, яку можна заповнити і відправити на адресата, тобто, на Раду Регіонального Розвитку України, голові Ради президенту України Петру Порошенку», - розповів голова ОДА», – йдеться у публікації.

Фото з сайту Житомир.info

Рада регіонального розвитку, створена Президентом України Петром Порошенком у 2015 року відповідно до Указу №224/2015. Рада є консультативно-дорадчим органом при Президентові України.

Як повідомляла ОПОРА, від Ради регіонального розвитку листи отримують жителі Хмельницької області, а також на Київщині, ВінниччиніЗакарпаттіРівненщині.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)