Центральна виборча комісія утворила у винятковому випадку 80 спеціальних виборчих дільниць на території військових частин та формувань на території Операції Об'єднаних Сил, а також у Львівській області. Відповідне рішення прийнято на засіданні Комісії 14 березня.

До ЦВК 6 березня надійшли подання Міністерства оборони України про утворення у винятковому випадку спеціальних виборчих дільниць на території частин на чергових виборах Президента України та відповідних дільничних виборчих комісій. 

Розглянувши документи, ЦВК прийняла рішення утворити у винятковому випадку спеціальні дільниці на території військових частин (формувань) на чергових виборах Президента та утворити відповідні дільничні виборчі комісії спецдільниць.

«Прийнявши цю постанову, ми створимо умови для реалізації виборчого права військовослужбовців, які виконують обов'язок з захисту суверенітету нашої країни на території ООС», – зазначив член ЦВК Михайло Вербенський. 

Відповідне рішення підтримали 14 членів ЦВК, утримались Андрій Євстігнєєв та Тетяна Юзькова.

«Сьогодні було у винятковому випадку створено спеціальні дільниці у військових частинах в місцевості Операції Об'єднаних Сил. Щодо цього у мене не виникало жодних сумнівів. Але в той же час, в такому порядку була створена одна спеціальна виборча дільниця у Львівській області. Мова йде про Яворівський полігон. На мою думку було недостатньо підстав для обґрунтування створення такої дільниці. Це може бути порядка 2 тисяч виборців у Львівській області. Я змушена була утриматись з цих підстав», – сказала Юзькова.

«На сайті Центральної виборчої комісії можна буде ознайомитись з порядком, в який спосіб можна дістатися до місцевості, де проводиться Операція Об'єднаних Сил. Це досить велика методика, куди звернутись, безпекові принципи і таке інше. Буде певна специфіка доступу спостерігачів», - додала вона.