Київську область у січні відвідували Руслан Кошулинький, Петро Порошенко, Олег Ляшко, Андрій Садовий, Сергій Каплін та Валентин Наливайченко. Загалом, кандидати здійснили 14 візитів у область.

Із зазначених шести кандидатів, двоє здійнювали дочасну агітацію протягом січня , зокрема – Руслан Кошулинський, який був зареєстрований 28 січня  та Петро Порошенко, який подав документи до ЦВК в останній день можливої подачі –3 лютого.

Найчастіше Київщину відвідував Руслан Кошулинський, кандидат у президенти від об'єднаних націоналістичних сил. Проте, всі шість візитів він здійснив як потенційний кандидат, тобто до офіційної реєстрації в ЦВК.

Зокрема, 10 січня Кошулинський відвідав Березань, 12 січня зустрівся з громадами Вишневого та Ірпеня, 15 січня здійснив візит у Боярку, 16 січня потенційний кандидат спілкувався з громадою Вишгорода та Вишгородського району, а 17 січня Руслан Кошулинський провів зустрічі з працівниками трьох підприємств та жителями Броварів.

03 02 2019 vizyty kandydativ Koshulynskiy Kyivska obl

Джерело: Фейсбук-сторінка «ВО «Свобода» Київська область»

Петро Порошенко, чинний Президент та потенційний кандидат, відвідував Київщину два рази протягом січня. Зокрема, 16 січня за участі Президента у Борисполі відбулася молебень з нагоди отримання Томосу. Того ж дня Петро Порошенко відвідав Бориспільський Академічний ліцей, який відкрився напередодні. 26 січня Президент України відвідав Білу Церкву з робочим візитом для зустрічі ешелону 72-ої окремої механізованої бригади. Також Петро Порошенко виступав у центральному будинку культури.

03 02 2019 vizyty kandydativ Poroshenko Kyivska obl

Джерело: Інформаційна агенція «Погляд»

03 02 2019 vizyty kandydativ Poroshenko2 Kyivska obl

Джерело: Фейсбук-сторінка Петра Порошенка

Сергій Каплін, офіційно зареєстрований кандидатом 8 січня, 29 січня відвідав сесію Бориспільської міської ради, де обговорив з представниками місцевої  влади шляхи вирішення питань щодо субсидій населенню. А 31 січня кандидат у Президенти взяв участь у мітингу мешканців Білої Церкви проти підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті.

03 02 2019 vizyty kandydativ Kaplin Kyivska obl

Джерело: Фейсбук-сторінка Сергія Капліна

Андрій Садовий, зареєстрований ЦВК як кандидат у президенти також 8 січня, 25 січня відвідав Білу Церкву, де спілкувався з працівниками білоцерківського підприємства "Укрінтерм". У заході також взяли участь  народний депутат України та депутати Білоцерківської міської та Київської обласної рад. Під час зустрічі, кандидат у Президенти Андрій Садовий, розповідав деталі своєї виборчої програми. Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 58 ЗУ «Про вибори Президента України», проведення зборів громадян та інших зустрічей з виборцями є однією з форм передвиборної агітації. Разом з тим, ч. 9 ст. 58 Закону говорить, що у разі якщо будинок (приміщення) незалежно від форми власності було надано для проведення передвиборного публічного заходу чи передвиборної агітації за одного кандидата на пост Президента України, власник (володар, користувач) цього будинку (приміщення) не має права відмовити в його наданні на тих же умовах іншому кандидату на пост Президента України.

03 02 2019 vizyty kandydativ Sadoviy Kyivska obl

Джерело: Фейсбук-сторінка «Об'єднання "Самопоміч" - Київська область»

Олег Ляшко, який офіційно став кандидатом 25 січня, 28 січня відвідав Вишгород з особистим візитом громадян. Як зазначається на офіційному сайті політика, він відвідав житловий будинок і поспілкувався з пенсіонерами, які скаржилися йому на тарифи за комунальні послуги. Сам Олег Ляшко дав доручення однопартійцям зв’язатися із обслуговуючими будинок компаніями для вирішення цієї ситуації  – йдеться на сайті.

03 02 2019 vizyty kandydativ Lyashko Kyivska obl

Джерело: скріншот допису з Фейсбук-сторінки Олега Ляшка

Валентин Наливайченко був зареєстрований ЦВК кандидатом у президенти від Руху «Справедливість» 8 січня. А  29 січня кандидат відвідав село Літки  на Київщині  в день вшанування пам`яті героїв Крут. У заході також взяли участь керівник штабу Руху «Справедливість» Руслан Колєсніков та керівник Київської обласної організації Руху «Справедливість» Костянтин Бєдовой. Загалом під час цього візиту кандидата були присутні близько 50 осіб.

03 02 2019 vizyty kandydativ Nalyvaychenko Kyivska obl

Джерело: офіційний сайт руху Валентина Наливайченка «Справедливість»

Нагадаємо, згідно ч. 1 ст. 58 ЗУ «Про вибори Президента України», передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. А відповідно до ч.1 ст. 57 Закону , передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

(#вибори; #opora; #опора)