19 жовтня кандидат на посаду Куяльницького сільського голови Сергій Паламарчук звернувся до Котовського міжрайонного суду з позовом до голови Куяльницької сільської виборчої комісії Валентини Монастирської про встановлення факту одноразового грубого порушення законодавства України про місцеві вибори.

Причиною позову стала відмова голови Куяльницької ТВК завірити печаткою Постанову та Протокол засідання виборчої комісії від 14 жовтня, на якому були присутні 12 членів комісії із 18. Представник позивача Олексій Бершавський наполягав на задоволенні позову у зв’язку з порушенням пункту 3 частини 7 статті 28  Закону України «Про місцеві вибори» (член виборчої комісії зобов’язаний виконувати рішення виборчої комісії та обов’язки, покладені на нього згідно з їх розподілом у комісії).

Голова Куяльницької ТВК Валентина Монастирська не визнала позов у повному обсязі і просила відмовити у його задоволенні. Про засідання, яке відбулося 14 жовтня, її, заступника та ще п’ять членів не повідомили, порядок денний не узгоджувався і доручень голова комісії не надавала. Кандидат на посаду Куяльницького сільського голови Сергій Паламарчук та його довірені особи до голови комісії не зверталися, тому позов Сергія Паламарчука голова Куяльницької ТВК Валентина Монастирська вважає безпідставним.

14 жовтня на засіданні Куяльницької ТВК були прийняті Постанови:

- «Про відмову в реєстрації п’яти кандидатур від районної організації Аграрної партії України»;

- «Про оскарження рішення Котовського міжрайонного суду щодо реєстрації цих кандидатів»;

- «Про вибір поліграфічного підприємства для виготовлення бюлетенів».

Суд постановив, що засідання було проведено з недотриманням вимог виборчого законодавства, тому відмову голови скріплювати печаткою Постанову і Протокол суд порушенням не вважає. У позові  кандидату на посаду Куяльницького сільського голови Сергію Паламарчуку відмовлено.

Нагадуємо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.