Випадків припинення повноважень депутатів Вінницької міської та Вінницької обласної рад з часу минулих місцевих виборів було відносно небагато. Так, за весь період роботи депутатів поточної каденції зафіксовано 6 випадків припинення депутатських повноважень в обласній раді та 4 випадки у міській.

Зокрема, у січні 2020 року припинено депутатські повноваження Віталія Погосяна (фракція «Блок Петра Порошенка «Солідарність») у зв’язку з його заявою, оскільки він був призначений першим заступником голови Харківської облдержадміністрації. Через 4 місяці після цього, 22 травня 2020 року, сесія Вінницької міської ради замість Віталія Погосяна зареєструвала депутатом Ігоря Івасюка, наступного у списку кандидатів від міської організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

А зареєстрований нещодавно депутатом Вінницької міськради 7 скликання Ігор Івасюк наразі є заступником голови Вінницької облдержадміністрації Владислава Скальського (призначеного на посаду голови ОДА указом Президента Володимира Зеленського). На цій же посаді Ігор Івасюк працював і при попередньому голові ОДА, призначеному попереднім Президентом.

На сайті міськради розміщена біографія депутата Ігоря Івасюка, датована 2012 роком. У ній вказано, що він безпартійний, із квітня 2005 р. працював начальником управління освіти і науки Вінницької облдержадміністрації, а з 29 серпня 2014 р. – заступником голови Вінницької обласної державної адміністрації.

Варто також зазначити, що депутатом міськради Івасюк став уже вчетверте – раніше він обирався депутатом 3-го, 4-го та 5-го скликань.

Нагадаємо, що фракція БПП «Солідарність» в обласній раді торік теж поповнилась досвідченим безпартійним політиком. Колишній віцепрем’єр Володимир Кістіон на позачергових виборах до Верховної Ради України у 2019 р. балотувався в 11-му виборчому окрузі (частина міста Вінниці) як самовисуванець і безпартійний, проте його підтримував Володимир Гройсман, очільник політичної партії «Українська стратегія Гройсмана». Нардепом Кістіон тоді не став, а серед його конкурентів, які поступилися кандидатові від «Слуги народу», був і висуванець БПП «Солідарність» Андрій Гижко, колишній заступник голови ОДА.

Згодом, 26 вересня 2019 р., Володимир Кістіон став депутатом обласної ради від БПП «Солідарність» (замість Геннадія Вацака, обраного нардепом), оскільки у 2015 р. балотувався за списком від обласної організації цієї політсили. На сайті облради зазначено, що депутат Кістіон є позафракційним, графа «Партійність» не заповнена.