Владислав Мангер, кандидат в народні депутати по виборчому округу №182 активно веде передвиборну агітацію в соціальних мережах, і в подробицях інформує про свої «добрі справи».

На своїй сторінці у Фейсбук він розповів, що до нього звернулись жителі вулиці Б.Хмельницького з проханням відремонтувати дорогу, і він погодився, про що свідчить  фотографія, на якій робітники у фартушках з логотипом кандидата, ремонтують дорогу.

Ще одна благодійна акція – передача термобілизни для військових, що воюють в зоні АТО, про це теж є фотографія і коментар самого кандидата.

Такі дії є порушенням і підпадають під визначення непрямого підкупу виборців у Законі «Про вибори народних депутатів» (ч.14 ст.74).

Manger road  Manger ATO pidkup

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова,
прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
  
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.