Окружна виборча комісія планує провести виїзні засідання в Лозовій, Сахновщині та Кегичівці для видачі дільничним виборчим комісіям бюлетенів за ініціативи голови ОВК. Відповідні засідання відбудуться 12 та 13 березня.

Про це спостерігачі ОПОРИ дізнались від голови ОВК №179 Олександра Чорного. «Таке рішення було прийнято комісією із метою економії коштів Державного бюджету України та полегшення роботи дільничних виборчих комісій у м. Лозова та Лозівському, Кегичівському, Сахновщинському районах», - зазначив він.

Процедура виїзних засідань ОВК передбачена Постановою ЦВК №1040 від 17.06.2019 року. Згідно з п. 3.1 Додатку №1 цієї Постанови передача бюлетенів для голосування дільничним виборчим комісіям може здійснюватися не за місцезнаходженням окружної виборчої комісії, а шляхом проведення виїзного засідання комісії. При цьому транспортування бюлетенів від місцезнаходження окружної виборчої комісії до місця проведення виїзного засідання комісії для передачі бюлетенів відповідним дільничним виборчим комісіям здійснюється у супроводі поліцейського, уповноваженого забезпечувати охорону бюлетенів.

Нагадаємо, проміжні вибори народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №179 відбудуться 15 березня 2020 року. Вибори відбудуться у зв’язку з призначенням Олексія Кучера, що представляв 179 ВО У Верховній Раді (фракція «Слуга народу»), головою Харківської обласної державної адміністрації. Громадянська мережа ОПОРА здійснює спостереження за перебігом виборчого процесу.

Згідно з «Прикінцевими та перехідними положеннями» Виборчого кодексу України, проміжні вибори у 179 ВО відбудуться за Законом про вибори народних депутатів України 2012 року.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]