До електронної системи «Вибори» з 12 протоколів  голоси за кандидата від партії «Слуга народу» Сергія Кузьміних записали Володимиру Кропивницькому, який балотувався шляхом самовисування. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав Сергій Кузьміних. 

«Стара влада в 67 виборчому окрузі намагається фальсифікувати вибори. Просимо підтримку змі!!!», – йдеться у повідомленні.

Фото зі сторінки Сергія Кузьміних у мережі Fecebook

У коментарі ОПОРІ довірена особа кандидата Вадим Калінін 23 липня розповів: «Поміняли одного кандидата з іншим. Замість голосів Кузьміних писали голоси Кропивницькому і навпаки. Зараз перевірили всі протоколи, виправили всі помилки».

На сайті Житомир.info у матеріалі під назвою: «В Чуднівському окрузі результати кандидата від «Слуги народу» записали іншому, в ситуацію втрутилась поліція» зазначено, що мова йде про 1,5-2 тисячі голосів.

«Ми піймали 12 протоколів на серверній – міняли голоси за Кропивницького на голоси за Кузьміних, різниця там була суттєва, наприклад у Кропивницького – 8 голосів, у Кузьміних – 560. Точну кількість голосів не можу сказати, але мова йде про 1,5-2 тисячі голосів, які забрали у нашого кандидата», – розповів у коментарі сайту Житомир.info керівник виборчого штабу Сергія Кузьміних.

В ОВК ситуацію вже виправили і комісія продовжує працювати. Про це у коментарі ОПОРІ сказала голова ОВК №67 Людмила Годована.

«Все у нас вже добре, ми все з’ясували. Хлопці поспішили. Просто ніч була напружена, я то назвала всі цифри правильно, а десь там технічно попутали місцями. Нічого страшного немає. Підняли всі протоколи, все поставили на місця. Ми ось почали засідання, дві дільниці вже підвезли нам уточнені протоколи і ще одна їде з Житомира – й у нас будуть результати», – зазначила Людмила Годована.

За даними сайту Центральної виборчої комісії, 23 липня станом на 12.00 год у ВО №67 опрацьовано 94.75% електронних протоколів.

Лідирує Сергій Кузьміних – 35.86 % (27 359 голосів). Віктор Развадовський на другому місці з різницею менше, ніж 1 % - 35.01% (26 711).

Як повідомляла ОПОРА, до Коростеня охороняти ОВК прилетів вертоліт зі спецпризначенцями. На Житомирщині члени дільничних комісій виправляють дані протоколу в приміщенні ОВК. 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.