За інформацією від спостерігачів ОПОРИ, на низці виборчих дільниць комісії не розмістили інформаційних плакатів про партії та кандидатів у приміщенні для голосування. В окрузі №166 (м. Теребовля) спостерігачі зафіксували, що плакати надруковані на папері різних відтінків та різними кольорами.

Спостерігачі ОПОРИ повідомили, що у приміщеннях для голосування немає інформаційних плакатів або розвішані не всі плакати передбачені законодавством. Такі випадки були зафіксовані на дільницях №610502 села Хоростець (Козівський район, округ №165), № 610453 села Кудобинці (Зборівський район, округ №165), №610840 села Ілавче (Теребовлянський район, округ №166) та №610390 села Синягівка (Збаразький район, округ №164).

На зауваження спостерігачки ОПОРИ комісія села Кудобинці розвішала інформаційні плакати у приміщенні для голосування. Члени ДВК сіл Хоростець та Синягівка пояснили спостерігачам, що не можуть розмістити всіх плакатів через брак місця, тому плакати лежать на столі, до якого виборці можуть підійти та ознайомитися з інформацією. Члени комісії Синягівка зшили інформаційні плакати в порядку, якому партії та кандидати-мажоритарники розміщенні у виборчому бюлетені.

На двох дільницях округу №166 №610840 села Ілавче (Теребовлянський район) та № 610695 села Горішня Слобідка (Монастириський район) спостерігачі ОПОРИ виявили, що інформаційні плакати надруковані на папері різних відтінків та різними кольорами.

Відповідно до частини 7 статті 84 Закону України «Про вибори народних депутатів України» у приміщенні для голосування або безпосередньо перед ним дільнична виборча комісія в обов'язковому порядку розміщує плакати, що роз'яснюють порядок голосування та відповідальність за порушення законодавства про вибори депутатів. А повинні бути розвішані  передбачені частинами 4 та 5 статті 63 Закону інформаційні плакати партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані у загальнодержавному окрузі та кандидатів у депутати, зареєстрованих в одномандатних округах. Плакати про партії повинні містити передвиборні програми партій, виборчий список партії із зазначенням прізвища, імені, по батькові, року народження, посади (заняття), місця роботи та проживання, партійності включених до нього кандидатів у депутати, а також фотографії перших п’яти кандидатів у депутати. Плакати кандидатів-мажоритарників повинні містити біографічні відомості кандидата у депутати, його передвиборну програму та фотокартку, подані ним при реєстрації. І розміщуються вони в порядку розташування партій, кандидатів у депутати у виборчих бюлетенях для голосування відповідно у загальнодержавному та одномандатному округах. Центральна виборча комісія погоджує з представником партії у ЦВК та з кандидатом у депутати, зареєстрованим в одномандатному окрузі, текст та поліграфічне виконання інформаційного плаката.

Відповідно до частини 4 статті 3 Закону України «Про вибори народних депутатів» усі суб'єкти виборчого процесу мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі у порядку та в межах, встановлених цим Законом.

Згідно з пунктом 3 Постанови ЦВК від 27 травня 2019 року №902 про затвердження Порядку виготовлення інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах, їх передачі окружним і дільничним виборчим комісіям з виборів народних депутатів України інформаційні плакати друкуються однаковим шрифтом щодо всіх кандидатів у депутати, зареєстрованих в одномандатному виборчому окрузі.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.