Кілька виборчих комісій на дільницях 158-го виборчого округу (центр округу – місто Білопілля) сформовані не в повному складі. Для формування цих ДВК у мінімальному, передбаченому законом складі, потрібно ще 7 осіб.

Законом України «Про вибори народних депутатів України» визначено мінімальну кількість членів виборчої комісії, якій не відповідає кількість членів ДВК на окремих дільницях 158 виборчого округу (охоплює частину Зарічного району міста Сум, Білопільський, Краснопільський, Сумський райони).

Наприклад, на великій виборчій дільниці № 590896 (охоплює будинки 3–3 к.2, 5, 7, 9, 23–23 к.1, 25 по вулиці Харківській у місті Суми) бракує однієї особи для формування ДВК у передбаченому законом мінімальному складі. Така ж ситуація спостерігається на великій виборчій дільниці № 590916 (охоплює окремі будинки по вулицях Охтирській, Римського-Корсакова та Серпневій у місті Суми).

Ще більший дефіцит членів ДВК спостерігається на великій виборчій дільниці 590917 (охоплює вулиці  Березовий гай, Вишневу, Івана Піддубного, Миколи Данька, Миколи Лукаша, Миру, Михайла Кощія, Мірошниченка, Нижньосироватську, Олдиш, Павла Тичини, Прикордонну, Радіщева, Римського-Корсакова, вулицю ст. Суми Товарна, провулок Івана Литвиненка, Лижну базу «Спартак», Лижну базу ШВСМ у місті Суми) – у ДВК бракує 5 членів до мінімального передбаченого законом складу.

Раніше ми вже аналізували склад ДВК у 158 виборчому окрузі, вказуючи, зокрема, на те, що лише 4 із 11 зареєстрованих у 158 одномандатному виборчому окрузі кандидатів у народні депутати України скористались правом висувати своїх представників у члени ДВК. У цьому виборчому окрузі цим правом скористались 3 фракції (ВО «Батьківщина», «Європейська Солідарність» та Радикальна партія Олега Ляшка) та 8 партій (ВО «Батьківщина», Опозиційний Блок, Аграрна партія України, Об’єднання «Самопоміч», ВО «Свобода», «Сила і Честь», «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя»).

Голова ОВК №158 Ніна Лазоренко зауважила: «Найбільша проблема – це по членам комісій. По нашому округу щоб заповнити мінімальний склад дільниць станом на 11 липня потрібно було 475 членів ДВК. На сьогодні ситуація трохи вправилась. Ця тенденція зберігається у Сумах вже не одні вибори».

Нагадаємо, що нещодавно в 158 окрузі також було зафіксовано проблеми на виборчій дільниці №590925. Членів ДВК у приміщення, де має знаходитись виборча дільниця,  не впускав власник цього приміщення. Лише за допомоги спостерігача ОПОРИ та працівників поліції члени ДВК змогли пройти на робоче місце.

Зауважимо, що, відповідно до частин 1,2 статті 28 Закону України «Про вибори народних депутатів України», дільнична виборча комісія утворюється відповідною окружною виборчою комісією не пізніш як за тридцять один день до дня голосування у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії.  Дільнична виборча комісія утворюється у складі: для малих дільниць - 10-14 осіб, для середніх дільниць - 12-16 осіб, для великих дільниць - 14-18 осіб. При цьому, відповідно до частини 3 статті 107 цього ж закону, дільничні виборчі комісії на позачергових виборах утворюються не пізніш як за п’ятнадцять днів до дня голосування, а у винятковому випадку - одночасно з утворенням виборчих дільниць. Жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничної виборчої комісії звичайної чи спеціальної виборчої дільниці проводиться окружною виборчою комісією не пізніш як на другий день після закінчення строку внесення подань щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.

Відповідно до ч. 8 ст. 28 цього ж Закону у разі якщо у встановлений частиною шостою цієї статті строк не надійшли подання щодо складу дільничної виборчої комісії або якщо кількість запропонованих до складу дільничної виборчої комісії осіб становить менше ніж мінімальна кількість, встановлена частинами другою та третьою цієї статті, окружна виборча комісія зобов'язана у строк, визначений частиною першою цієї статті, утворити дільничну виборчу комісію за поданням голови окружної виборчої комісії у складі, не більшому ніж середня кількість осіб від кількостей, встановлених частинами другою або третьою цієї статті, з обов'язковим урахуванням поданих кандидатур від суб'єктів подання, передбачених частиною четвертою цієї статті. Пропозиції стосовно таких кандидатур голові окружної виборчої комісії можуть подавати члени окружної виборчої комісії.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.