Кандидати в народні депутати на Херсонщині запровадили практику розповсюдження спецвипусків газет та власних друкованих видань, присвячених власній особі, здобуткам та планам.

12 липня на території 186-го округу з’явився спецвипуск видання без назви,  присвячений кандидату самовисуванцю в цьому окрузі Євгену Рищуку. У ньому міститься програма кандидата, звіт роботи виборчого фонду та матеріали про діяльність кандидата в різних районах.

Також 12 липня тижня спостерігачі ОПОРИ виявили спецвипуск обласної газети «Гривна», присвяченої кандидату в народні депутати від партії «Голос» в 183-му окрузі Павлу Білецькому. У виданні, датованому липнем 2019-го року, опублікована програма кандидата та різноманітні матеріали про нього.

10 липня спостерігач виявив газету «Херсонські факти» замовником якої є кандидат в народні депутати в 185-му окрузі Павло Філіпчук (від «Опозиційної платформи – за життя»). Контент в газеті відповідний – звіт політика, новини про діяльність фонду та підтримку кандидата аграріями.

Така тенденція видання спецвипусків та власних видань простежуються ще з червня.

Так, 27 червня вийшов спецвипуск обласної газети «Новий день», присвячений діяльності кандидата в народні депутати в 183-му окрузі від ВО «Батьківщина» Юрію Одарченку. Лише на останній сторінці опублікований «Календар огородника і садовода».

Також в червні спостерігачі ОПОРИ зафіксували газету «Зоря Херсонщини», більша частина якої присвячена кандидату в народні депутати від ВО «Батьківщина» в 186-му окрузі Василю Зеленчуку та спецвипуск газети «Новий формат», датований червнем 2019-го року та присвячений кандидата до ВР в тому ж окрузі від Опозиційної платформи – за життя» Сергію Рибалці.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)