Напередодні виборів до Верховної Ради кандидат в народні депутати в 184-му окрузі Ігор Колихаєв (самовисуванець) став спонсором двох масштабних інфраструктурних проектів: реставрація парку в місті Бериславі та будівництво басейну в Новій Каховці.

12 липня відбулося урочисте відкриття відреставрованого парку в місті Берислав. Там за фінансової підтримки кандидата Ігоря Колихаєва побудували новий дитячий та спортивний майданчики, фонтан та ландшафтний напис «I love Berislav».

Фото з офіційного сайту Бериславської міської ради

За інформацією спостерігача ОПОРИ, на урочистому концерті висів великий банер з зображенням Ігоря Колихаєва, а також на підтримку кандидата виступили Бериславський міський голова Олександр Шаповалов, секретар Новокаховської міської ради Олександр Лук’яненко, депутат Херсонської міської ради від «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Дмитрієв та представники місцевих громадських організацій. Під час заходу представники влади дякували меценату та вирішили присвоїти Колихаєву звання почесного громадянина міста Берислава.

Крім того, на офіційному сайті Бериславської міської ради міський голова Олександр Шаповалов публічно дякує Ігорю Колихаєву «за підтримку», сподівається на подальшу співпрацю та бажає «благ і процвітань, міцне здоров’я, радість і щастя».

11 липня на честь відкриття відреставрованого парку в Бериславі волонтери Благодійного фонду Ігоря Колихаєва безкоштовно роздавали дітям морозиво. 

На цьому заході представник Благодійного фонду Колихаєва заявив: «Зараз такий час, коли дозволена офіційна агітація. Тому прошу вас всіх 21 липня підтримати на виборах кандидата в народні депутати Верховної Ради в 184-му окрузі Ігоря Колихаєва».

ОПОРА вже повідомляла про те, що на  зустрічах з виборцями кандидата Ігоря Колихаєва систематично супроводжує секретар міськради Олександр Лук’яненко та інші посадові особи. Крім того, в Новій Каховці за фінансової підтримки кандидата будується Центр олімпійських видів спорту з басейном H2O, відкриття якого планується на 19 липня.  

Як зазначив під час наради по будівництву Центру 8 липня секретар міськради Олександр Лук’яненко, що «основну долю фінансування взяв на себе Благодійний фонд Ігоря Колихаєва. Це 1 мільйон 600 тисяч гривень. Ще 500 тисяч виділила обласна рада, понад 200 тисяч — міська рада. Без допомоги фонду Колихаєва ми б не змогли розпочати проектні роботи». Про це написало інтернет-видання Нова Каховка City.

На території міста почали розповсюджувати листівки, на яких зазначено, що проєкт реалізується за ініціативи Новокаховської міської ради, міського голови Володимира Коваленка, підтримується Херсонською міською радою та Благодійним фондом Ігоря Колихаєва – кандидата в народні депутати.

Також поряд з агітаційним наметом Ігоря Колихаєва волонтери в Новій Каховці збирають підписи мешканців на підтримку проекту будівництва цього Центру.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, заходи, організовані протягом виборчої кампанії кандидатами, повинні оплачуватися виключно з виборчого фонду, в агітаційних заходах не допускається участь посадових осіб місцевого самоврядування в робочий час. В той же час ОПОРА, засуджує використання в агітаційних заходах матеріального стимулювання виборців, в тому числі і  інфраструктурні проекти кандидатів та їх благодійних фондів. ОПОРА аналізуватиме цей випадок на предмет дотримання законодавства про вибори.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)