У 95 виборчому окрузі, що на Київщині, на відкритті нової набережної,  промова міського голови мала ознаки агітації на користь кандидата у нардепи Володимира Карплюка, а у Боярці на святкуванні Дня Молоді розповсюджували агітаційні матеріали на користь кандидата  та брендовані повітряні кульки.

21 червня у місті Вишневе біля центрального парку відбулося  відкриття набережної біля озера. Перед цим на ньому були проведені роботи з благоустрою – озеро почистили, обклали тротуарною плиткою, провели  освітлення і системи поливу, а також встановили лежаки, гамаки та лавки. У анонсі заходу зазначалося, що свято організоване за підтримки команди «Нові обличчя» та її лідера Володимира Карплюка.

Джерело: скірншот фейсбук-сторінки

На відкритті голова міської ради Ілля Діков  дякував зареєстрованому кандидату в народні депутати Володимиру  Карплюку від себе та від усіх присутніх людей і говорив про те, що вони надіються – як би не склалося у житті він (прим. Володимир Карплюк) не забував про них. Крім того, висловив думку що «всі, хто тут знаходиться, вони вдумчиво, гарно підійдуть до того моменту, що є позиція «сказано-зроблено» і, відповідно є кінцевий, гарний результат». Після цього, з відкриттям набережної мешканців міста привітав і кандидат у народні депутати Володимир Карплюк . Зокрема, побажав мешканцям берегти нову набережну, подякував і сказав, що вірить у те що «незалежно від будь-яких результатів виборів, ваше місто буде розвиватися і буде ставати все гарнішим і гарнішим».

Крім того, на  святкуванні дітей розважали аніматори, а для  дорослих був організований оркестр та живі статуї, роздавали  безкоштовний квас та повітряні кульки з написом «Володимир Карплюк», на території набережної були розміщені і банери з написом «Володимир Карплюк. Бо є результат».

Зазначимо, відповідно до п. 3 ч.1 ст.74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», участь у передвиборній агітації забороняється у робочий час посадовим і службовим особам органів виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати.

22 червня у Боярці  на стадіоні «Зеніт» святкували День молоді. На білборді, розміщеному  на боярській кільцевій дорозі,  який анонсував захід, було зазначено, що свято організовується за підтримки міського голови Боярки Олександра Зарубіна. Втім, на тому ж борді, поруч з емблемою Боярської міської Ради, був зазначений і логотип «Нові обличчя Київщини» та «Володимир Карплюк».

На  самому святі розповсюджували агітаційні матеріали на користь  кандидата у  депутати Верховної Ради, брошуру «Чому Володимир Карплюк має бути народним депутатом України» та повітряні кульки з написом «Володимир Карплюк». Крім того, на цьому заході була оформлена фотозона з символікою «Нових облич» та кандидата у народні депутати Володимира Карплюка.

Також на святі, міський голова Боярки дарував переможцям конкурсів футболки та значки  з написом «Я люблю Боярку», виконані у кольоровій стилістиці  партії «Нові обличчя». У такому ж стилі був і банер на сцені.

Зазначимо, що проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, у яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії - суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями – забороняється. Про це йдеться у  ч. 4 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)