У Хмельницькому 11 червня Святослав Вакарчук взяв участь у зустрічі «Голос» небайдужої Хмельниччини» та виступив з безкоштовним концертом на центральній площі міста.

На «неформальну зустріч» зі Святославом Вакарчуком «Голос» небайдужої Хмельниччини», як її анонсували у соцмережах, вхід був обмежений. Щоб туди потрапити, слід було попередньо зареєструватися, зателефонувавши за вказаним у анонсі номером телефону.

Під час зустрічі лідер «Голосу» розповідав про завдання, які ставить перед собою очолювана ним партія, своє бачення боротьби за владу, позицію політичної сили з різних питань: «Партія «Голос» йде в політику всерйоз і надовго. Ми не хочем розштовхувати ліктями так званих політичних конкурентів, ми звертаємся до виборців без негативу до когось. Ми говоримо про те, що в нас позитивного».

«Всі старі політики повинні піти. Я без прізвищ, але я хочу, щоб ви зрозуміли, що це стосується всіх. Нам потрібно повністю змінити стару систему, привести нових людей до влади – це позиція партії «Голос», – зазначив Святослав Вакарчук.

З аудиторією спілкувався не лише очільник «Голосу», але й члени його команди – висуванці за партійним списком і в мажоритарних округах, зокрема 20-й номер у списку партії Андрій Шараскін (кіборг «Богема») та Аліна Коваль, яку від імені партії делегують боротися за голоси виборців у окрузі №187.

Одразу після зустрічі відбувся безкоштовний концерт гурту «Океан Ельзи» на майдані Незалежності. В короткій промові на початку концерту Святослав Вакарчук неодноразово згадував партію «Голос», а також представив містянам координатора від політсили у Хмельницькій області Василя Міракіна.

Табло на сцені, на якій витупав «Океан Ельзи», та з обох боків від сцени були оформлені у партійних кольорах і стилі. На майдані спостерігачі ОПОРИ зафіксували також автобуси з символікою партії і написами «Твій голос змінює все!», «Голос» – партія справжніх змін», а також фотозону, оформлену в стилістиці політичної сили. Браслети з текстом «Мій голос змінює все!» перехожим роздавали волонтери партії.

«На цей момент ані сам Святослав Вакарчук,  ані представлені ним особи ще не зареєстровані кандидатами в народні депутати, тому розглядати дії представників партії «Голос» з точки зору виборчого законодавства ми не можемо. Та важливо нагадати потенційним кандидатам, що Закон України «Про вибори народних депутатів України» визначає чіткі межі для проведення передвиборної агітації: з наступного дня після реєстрації кандидата ЦВК та до 24 години останньої п'ятниці перед днем голосування. Крім того, закликаємо політиків у боротьбі за симпатії виборців дотримуватися принципу рівних прав і можливостей», – наголосив   координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області.

Згідно з частиною 1 статті 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» партія, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. А 6 червня Центральна виборча комісія нагадала потенційним кандидатам, що ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення визначених Законом строків забороняється.

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)