На Дніпропетровщині поліція зареєструвала факт щодо ймовірного розповсюдження матералів з ознаками чорного піару проти чинного президента України. Раніше кандидат у народні депутати по виборчому округу №37 Дмитро Шпенов повідомив, що піар розповсюджують від його імені.

Так, спостерігачка Громадянської мережі ОПОРА звернулась до прес-служби Криворізького міського відділу поліції щодо повідомлень про ймовірне поширення матеріалів з ознаками чорного піару в 37 виборчому окрузі. Прес-офіцер Оксана Лесонен повідомила, що станом на 7 червня заяви щодо протиправних дій у відношенні до будь-якого кандидата в народні депутати України наразі не надходило. Однак, керуючись законодавством, правоохоронці самостійно відкрили впровадження щодо розповсюдження листівок з неправдивою та компрометуючою чинного  президента  інформацією. Триває розслідування справи.

Напередодні, 5 червня, кандидат в народні депутати по 37 виборчому округу Дмитро Шпенов розмістив на своїй сторінці у Facebook відеозвернення, у якому повідомив, що 4 червня від його імені розповсюдили неправдиву інформацію в Апостолівському, Широківському, Криворізькому, Софіївському районах, безпосередньо на Інгульці. В листівках начебто містилась негативна інформація стосовно чинного президента України.

«Я вважаю, що це цинічний злочин у виборчому процесі, який карається Кримінальним кодексом. Я сьогодні подаю заяву в поліцію та буду наполягати, щоб поліція не спустила цю справу в унітаз, а знайшла злочинців, які розповсюджують неправдиву інформацію на моєму виборчому округу», - заявив Дмитро Шпенов.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)