Спостерігачі ОПОРИ повідомляють, що деякі дільничні виборчі комісії підписують протокол завтрашнім числом, тобто 1 листопада.

У протоколі про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці зазначаються дата і час (година і хвилини) його підписання членами дільничної виборчої комісії. Кожен примірник протоколу підписується головою, заступником голови, секретарем та іншими членами дільничної виборчої комісії, які присутні на засіданні виборчої комісії, та скріплюється печаткою лише після його остаточного заповнення.

Спостерігачі ОПОРИ на Черкащині фіксують, що члени ДВК підписують протоколи про підрахунок майбутнім числом. Зокрема, така ситуація трапилася на ВД №711036 (Комунальний заклад "Черкаський геріатричний пансіонат" Черкаської обласної ради), де всього голосувало 120 виборців. Як повідомляє спостерігачка ОПОРИ, комісія завершила підрахунок і склала протокол ще до 22:00 31 жовтня. Проте на протоколі зазначила дату 1 листопада 2021 року. 

Так само відбулося і на дільниці в селі Софіївка (ВД №710718), де проголосувало 237 виборців. За кілька хвилин після 22:00 31 жовтня члени ДВК також підписали протокол 1 листопада 2021 року.

За включення до виборчої документації завідомо недостовірних відомостей передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ч. 2 ст. 158-3 Кримінального Кодексу України. 

Згідно з частиною 2 статті 158-3 Кримінального кодексу України, підробка або незаконне виготовлення виборчої документації, документації референдуму, використання або зберігання незаконно виготовленої чи підробленої виборчої документації, документації референдуму, а так само включення до виборчої документації чи документації референдуму завідомо недостовірних відомостей караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.