У 197 виборчому окрузі утворено 141 дільничну виборчу комісію, яка буде організовувати голосування 31 жовтня 2021 року. До складу ДВК увійшли представники 6 парламентських партій та десяти кандидатів у народні депутати України. Разом було подано 1693 кандидатури до складу 37 великих, 44 середніх та 60 малих дільниць.

Правом делегувати своїх представників скористалися партії «Слуга народу», ВО «Батьківщина», «Європейська Солідарність», «Голос» та «Опозиційна платформа – За життя»; а також кандидати Руслан Алексіюк («Ріне Разом»), Сергій Василюк («Народовладдя»), Віталій Войцехівський («Слуга народу»), Владислав Голуб, 1983 р.н. (самовисування), Леонід Даценко (самовисування), Андрій Іллєнко («Свобода»), Дмитро Кухарчук («Національний корпус»), Іван Степанець (самовисування), Роман Сущенко («Європейська Солідарність»), Сергій Чередніченко («Партія Антона Яценка»).

Не подали жодної кандидатури до складу ДВК такі кандидати у народні депутати як Тамара Звягінцева («Християнський рух»), Олена Козачук («Молодий Харків»), Григорій Козьма («Блок Едуарда Гурвіца»), Роман Коніжай («Молодіжна партія Україна»), Петро Кур’ят («Справжня Україна»), Андрій Лобунець («Європейська партія України»), Богдан Панкевич («Українська Галицька партія»), Владислав Пильник («Могутня Україна»), Антон Подчапко («Влада народу!»), Вячеслав Резніков («Команда Андрія Балоги»), Наталія Степушенко («Нові обличчя»)  та самовисуванці Юлія Гершун, Владислав Голуб (1992 року народження), Вячеслав Голуб, Тетяна Радченко.

Під час розгляду кандидатур до складу ДВК було виявлено 11 випадків, коли одна й та сама особа була у поданнях кількох суб’єктів. Також кандидатами Даценком (1), Степанцем (2) та Чередніченком (1) були подані кандидатури, які не відповідають вимогам виборчого законодавства. 

При утворенні дільничних комісій не застосовувалась процедура жеребкування, оскільки кількість поданих кандидатур до складу ДВК не перевищувала кількість вакантних місць. ДВК доукомплектовувались за поданням голови окружної комісії (91 подання). 

Суб’єкт подання

Кількість подань

Кількість керівних посад

З них голів ДВК

Батьківщина 

140

35

12

Голос

140

35

12

Європейська Солідарність

139

35

12

Слуга народу

138

34

12

ОПЗЖ

139

35

11

Руслан Алексіюк

139

35

12

Сергій Василюк

4

1

-

Віталій Войцехівський

140

35

11

Владислав Голуб (1983 р.н)

140

34

12

Леонід Даценко

115

29

9

Андрій Іллєнко

137

34

12

Дмитро Кухарчук

33

8

2

Іван Степанець

14

3

-

Роман Сущенко

138

35

12

Сергій Чередніченко

137

35

12

Найменше представництво у керівному складі ДВК мають Сергій Василюк («Народовладдя») та Іван Степанець (самовисування).

Для розподілу керівних посад у ДВК застосовувалась автоматизована інформаційно-аналітична система «Вибори».  

Порядок утворення дільничної виборчої комісії звичайної чи спеціальної виборчої дільниці визначає стаття 28 Закону України «Про вибори народних депутатів».

Відповідно до цього закону,  дільнична виборча комісія утворюється відповідною окружною виборчою комісією у складі:

1) для малих дільниць - 10-14 осіб;

2) для середніх дільниць - 12-16 осіб;

3) для великих дільниць - 14-18 осіб.

Право подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій мають політичні партії, депутатська фракція якої зареєстрована в Апараті Верховної Ради України поточного скликання; політичні партії - суб’єкти виборчого процесу, кандидати у депутати від яких зареєстровані у загальнодержавному окрузі; та кандидати у депутати у відповідному одномандатному окрузі.

У разі якщо кількість запропонованих до складу дільничної виборчої комісії осіб становить менше ніж мінімальна кількість, встановлена нормами закону, окружна виборча комісія утворити дільничну виборчу комісію за поданням голови окружної виборчої комісії. Пропозиції стосовно таких кандидатур голові окружної виборчої комісії можуть подавати члени окружної виборчої комісії.

Голова, заступник голови та секретар дільничної виборчої комісії повинні бути представниками різних партій, кандидатів у депутати - суб'єктів подання, передбачених частиною четвертою цієї статті.

Відповідно до частини 3 статті 26 Закону України «Про вибори народних депутатів» до складу окружної чи дільничної виборчої комісії не можуть входити кандидати у депутати, представники партій у Центральній виборчій комісії, уповноважені особи партій, довірені особи кандидатів у депутати в одномандатному окрузі, офіційні спостерігачі, посадові та службові особи органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, працівники судів та правоохоронних органів, а також громадяни, які утримуються в установах виконання покарань чи слідчих ізоляторах або мають судимість за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину чи кримінального правопорушення проти виборчих прав громадян, якщо ця судимість не погашена або не знята у встановленому законом порядку.