За підсумками моніторингу місцевих друкованих засобів масової інформації за липень та перший тиждень серпня ОПОРА зафіксувала 7 матеріалів з ознаками політичної реклами про трьох потенційних кандидатів. 2 матеріали мають ознаки чорного піару.

У газеті «Високе поле» від 8 липня 2021 року опублікований матеріал «Про унікальні змагання шахових родин» з дописом «Федерація шахів дякує благодійному фонду Ігоря Колихаєва «Нам тут жити», Геннадію Лагуті…». Останній є головою партії «Нам тут жити», заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації та потенційним кандидатом в народні депутати по 184-му округу.

У цьому ж виданні від 29 липня 2021 року зафіксована стаття «Літо, шахи, кубки…», в якій знову міститься подяка благодійному фонду «Нам тут жити».

У Горностаївській районній газеті «Сільські новини» № 31 від 30 липня 2021 року ОПОРА зафіксувала статтю «Атракціони, солодка вата, хіти «90-их», море позитивних емоцій та соліст гурт «Тінь сонця» - Ольгиному 152 роки». У матеріалі згадується потенційний кандидат у народні депутати по 184-му округу від партії «Народовладдя» Ігор Токовенко. Зокрема в тексті зазначено, що його візит на захід до Дня села «став приємною несподіванкою». Також наведено коментар його співпартійця, соліста гурту «Тінь сонця» Сергія Василюка, який зазначив, що «виїхав на Херсонщину підтримати концертами мого друга Ігоря Токовенка, який має намір балотуватися до Верховної ради по 184 округу від «Народовладдя».

У суспільно-політичній газеті Великолепетивщини «Таврійські вісті» № 26 від 1 липня 2021 року на першій сторінці опублікована замітка «Микола Дмитрук: Майбутнє починається з дитинства». У ній йдеться про те, що потенційний кандидат у народні депутати по 184-му округу передав місцевим дітям солодощі та напої.

У цьому ж виданні опубліковано оголошення від благодійного фонду Ігоря Колихаєва про те, що 20 липня фонд надаватиме безкоштовну юридичну допомогу у Великій Лепетисі.

Також ОПОРА зафіксувала за цей період матеріали з ознаками чорного піару. Так, у газеті «Маяк» № 28 від 16 липня 2021 року опублікований матеріал «Замість цирку для дітей – недолуге шапіто». У статті зазначено, що екс-нардеп, нині Херсонський міський голова Ігор Колихаєв хоче «пристроїти» в 184-ий округ «свою людину». В тексті також йдеться про те, що потенційний кандидат Микола Дмитрук мав офіційну угоду з миколаївським цирком «Олександр», але «і керівника цирку, і артистів залякали люди, які відносять себе до фонду Колихаєва». Автор статті також наводить негативні коментарі присутніх на виставі й наголошує на тому, що люди залишилися незадоволені та на заході не було збережено соціальної дистанції.

У цьому ж виданні від 30 липня надрукована стаття під назвою «Микола Дмитрук профінансував поїздку вокального ансамблю села Одрадокам’янка на фестиваль в Очаків». Окрім інформації, зазначеної в заголовку, у ній йдеться, що цю заслугу «присвоїв» собі фонд Ігоря Колихаєва.

Нагадаємо, що в листопаді 2020 року народного депутата України від 184-го виборчого округу Ігоря Колихаєва обрали Херсонським міським головою. У зв’язку з цим, 30 березня 2021 року Верховна Рада достроково припинила його повноваження, а Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори на 31 жовтня 2021 року.