Виборча кампанія на проміжних виборах народного депутата на Херсонщині ще не розпочалася, а потенційні кандидати вже активно беруть участь у різних заходах та привертають до себе увагу виборців. Циркові вистави, безкоштовні медичні огляди, роздача солодкої вати та зовнішня реклама – все це ОПОРА фіксувала на 184-му окрузі протягом червня від трьох потенційних кандидатів: Єгора Устинова (політична партія «Опозиційна платформа ­– За життя»), Геннадія Лагути (політична партія «Нам тут жити») та Миколи Дмитрука.

 Єгор Устинов

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Єгор Устинов є одним із тих, хто вже публічно заявив про свої наміри брати участь у проміжних виборах по 184-му округу. У лютому 2021 року на з’їзді політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» кандидатуру Єгора Устинова у народні депутати узгодили, про що він написав на своїй сторінці у Facebook.

У червні потенційний кандидат відвідав два заходи. Перший відбувся у День захисту дітей – Свято останнього дзвоника для учнів навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці». Єгор Устинов привітав учнів та нагородив грамотами переможців обласного та всеукраїнського етапів олімпіад та конкурсів.

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували присвячену Дню захисту дітей зовнішню рекламу із партійною символікою «Опозиційної платформи – За життя» та ім’ям Єгора Устинова.

22 червня в День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни Єгор Устинов брав участь у мітингу-реквіємі в Новій Каховці. Представників партії та інших учасників супроводжували люди з прапорами із партійною символікою.

Фото з сайту політичної партії «Опозиційна платформа – За життя»

Геннадій Лагута

Активну кампанію «благодійності» проводив однойменний із політичною партією Благодійний фонд «Ігоря Колихаєва «Нам  тут жити», що просуває кандидатуру голови партії та заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Геннадія Лагути.

20 березня на  з’їзд партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити» ухвалено рішення висунути його кандидатом у народні депутати Верховної Ради України по 184-му виборчому територіальному округу.

Протягом червня Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала більше трьох десятків активностей у межах 184-го округу. Всі заходи висвітлювалися на сторінці благодійного фонду у Facebook. Майже у кожному дописі згадується ім’я Геннадія Лагути, який є головою політичної партії «Нам тут жити».

На День захисту дітей фонд проводив безкоштовні святкові заходи для дітей населених пунктів Старосілля, Милове, Велика Олександрівка, дарували солодку вату та брендові повітряні кульки. Також влаштовували конкурси та естафети за участі аніматорів.

На честь свята Центр дитячої та юнацької творчості у Високопіллі отримав від фонду ноутбук.

Також у червні фонд дарував техніку іншим закладам та організаціям на 184-му окрузі: Кочубеївському дитячому садку «Малятко» – пральну машинку, Біляївському будинку культури – два дротові мікрофони, ГО «Новокаховська міська організація ветеранів війни та праці» – принтер-сканер, народно-драматичному театру Бериславського центру культури та дозвілля імені Тараса Шевченка – два набори безпровідної гарнітури.

Не залишили без уваги і День медичного працівника. Фонд подарував приблизно 3000 наборів працівникам медичної сфери в 184-му окрузі. Цю подію також висвітлили у Facebook, разом із привітанням від Геннадія Лагути.

За сприяння Благодійного фонду «Ігоря Колихаєва «Нам  тут жити» та Геннадія Лагути з безкоштовною програмою по 184-му округу гастролює Миколаївський цирк «Олександр», де діти під час виступу безкоштовно отримують солодку вату та брендовані повітряні кульки. За червень цирк відвідав Кочубеївську громаду, селища Архангельське, Борозенське, Велика Олександрівка та село Зміївка.

Ще одним дарунком для жителів 184-го округу є так звана програма «Поряд». Лікарі з Херсону приїздять в села та проводять безкоштовний прийом всіх охочих. Протягом червня такі прийоми проходили у селищах Велика Олександрівка, Велика Лепетиха, селах Любимівка, Дубівка та Ольгівка.

(фото зі сторінки Благодійний фонд Ігоря Колихаєва у Фейсбук)

Микола Дмитрук

Одним із потенційних кандидатів є народний депутат Верховної Ради VII скликання,  депутат Херсонської обласної ради Микола Дмитрук. Спостерігачі ОПОРИ зафіксували зовнішню рекламу з його ім’ям та написом «Все справжнє починається з родини!».

На святі останнього дзвонику у гімназії Новокаховської міської ради Микола Дмитрук подарував учням початкової школи солодощі. Така інформація розміщена на сайті гімназії.

15 червня на сайті «Херсонці» з’явилася новина про те, що на Херсонщині вручили короваї для волейболістів від Миколи Дмитрука. У матеріалі йдеться про вoлeйбoльний туpнip нa кубoк iмені Cepгeєвa, що проходить у Бериславі. Зазначається, що Дмитрук ужe 26 poкiв поспіль є єдиним cпoнcopoм цього туpнipу.

«Чac вiд чacу, в зaлeжнocтi вiд пoлiтичниx пpoцeciв у нaшiй кpaїнi тa oблacтi, дo cпoнcopcтвa дoлучaютьcя й тi, кoму цe cтaє «з pуки». Минулoгo poку, кoли нiщo нe пepeдвiщaлo вибopiв нa 184 oкpузi, знoву єдиним, xтo мaтepiaльнo пiдтpимaв нaшиx cпopтcмeнiв був нaш зeмляк Микoлa Дмитpук», – пишуть у новині.

Раніше про намір взяти участь у виборах також заявив народний депутат 8 скликання від «Блоку Петра Порошенка» Іван Вінник, зазначивши, що конкурентам на окрузі варто «готуватися до діалогу передвиборчих програм, а не роздачі пакунків із подарунками».

Нагадаємо, що у листопаді 2020 року у другому турі місцевих виборів народного депутата від 184-го округу Ігоря Колихаєва обрали Херсонським міським головою. У зв’язку з цим, 30 березня 2021 року Верховна Рада достроково припинила його повноваження, а Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори на 31 жовтня 2021 року.

Згідно із законодавством виборча кампанія розпочнеться за 60 днів до виборів.