Окружна виборча комісія №87, яка досі встановлює результати голосування на виборах, станом на 16:25 отримала протоколи з усіх виборчих дільниць. 93 прийнято, 4 з них відправлено на уточнення, ще 20 – будуть перераховувати.

Про це повідомляє спостерігач ОПОРИ.

Нагадаємо, що після двох діб, коли комісія була заблокована через відсутність кворуму, 31 березня ОВК продовжила прийом протоколів з дільниць.

Під час засідання до приміщення прийшли народні депутати від «Слуги народу», які спровокували конфлікт, в результаті чого комісія прийняла рішення про позбавлення права присутності на засіданні всіх суб’єктів виборчого процесу. Втім, у тексті  постанови зазначено, що рішення стосується лише кандидата Олександра Шевченка, його довірених осіб та представників партії в ОВК. Однак ці обмеження намагались застосувати і до офіційних спостерігачів ОПОРИ. Станом на 1 квітня права спостерігачів не обмежуються, а комісія не дає дозволу на присутність народних депутатів, зокрема Тарасу Батенку, який навідався на засідання комісії. 

Додамо, що ОПОРА підготувала заяву щодо встановлення результатів проміжних виборів народного депутата на засіданні ОВК  №87 31 березня 2021 року.