27 та 28 березня у межах ОВО №50 представники ОПОРИ фіксували масовість випадків розміщення друкованих матеріалів передвиборчої агітації на користь кандидатів у народні депутати України. У населених пунктах округу наявні також і матеріали прихованої агітації. Спостерігачі звернулись до поліції.

Так, у Мирнограді та Покровську до дня тиші відповідні служби місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування не встигли зняти агітаційні плакати із зображенням та іменем наступних кандидатів у народні депутати: Андрія Аксьонова («Порядок»), Надії Масло («Опозиційний блок»), Вікторії Шилової («Держава»), Валентина Рибіна («Партія Шарія»), Юлії Кузьменко («Європейська Солідарність»). Плакати фіксувались на дошках оголошень та у місцях, що не передбачаються Законом як відведені для розміщення матеріалів передвиборчої агітації (електричних стовпах, парканах, автобусних зупинках). У Покровську наймасовіші випадки були виявлені по вул. Європейській, вул. Маршала Москаленка, просп. Миру, вул. Ліхачова, у Мирнограді – вул. Центральна, вул. Соборна, мікрорайони Східний та Західний, 40-й квартал.

На зовнішніх носіях реклами (білбордах та сітілайтах) фіксувались друковані матеріали, що мають ознаки передвиборної агітації кандидата  в народні депутати Андрія Аксьонова, містили напис «28 марта добудем победу! ЗА №1», оформлені з використанням символіки політичної партії «Порядок».

Зазначимо, що до дня тиші у Покровську на дошках оголошень розміщувались агітаційні плакати формату А-2 з точно таким написом, зазначеним ім’ям та прізвищем кандидата Андрія Аксьонова. У зв’язку з тим, що агітаційна продукція, яка 27 березня розміщена на білбордах та сітілайтах носить прихований агітаційний характер на користь висуванця до Верховної Ради. Варто зауважити, що кандидат у виборчому бюлетені зазначений за номером «1», згідно з постановою ЦВК №93 «Про форму, колір і текст виборчих бюлетенів з проміжних виборів народних депутатів України 28 березня 2021 року для голосування в одномандатних виборчих округах № 50 та № 87»  від 3 березня 2021 р. Носії зовнішньої агітації з матеріалами, що мають ознаки передвиборчої агітації, на користь кандидата від «Порядку» розташовані у населених пунктах округу.

Відповідно до ч. 1 ст. 68 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію - суб'єкта виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися в будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України.

Згідно ч. 3 ст. 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей же час забороняються проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.

Згідно з ч. 24 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України» з часу припинення передвиборної агітації відповідно до частини другої статті 70 цього Закону забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, в яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії - суб'єкти виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати. Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п'ятниці перед днем голосування відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Згідно з ч. 1 ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення проведення передвиборної агітації, агітації з референдуму особою, участь якої в агітації заборонена законом, проведення агітації поза строками, встановленими законом, чи в місцях, що заборонені законом, проведення агітації у формах та засобами, що суперечать Конституції або законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення агітації, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті, статтями 212-9, 212-13 та 212-14 цього Кодексу, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до ч. 7 ст. 8 Закону України «Про рекламу» розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення  Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.