Окружна виборча комісія округу №87 (м. Надвірна, Івано-Франківська область), де 28 березня 2021 року відбудуться проміжні вибори народного депутата, змінила своє місце розташування. Зміна адреси виборчої комісії зумовлена тим, що приміщення, яке спочатку було запропоноване окружній виборчі комісії №87, виявилось непридатним для роботи. 

Місцева влада запропонувала інше приміщення, і поки ведеться підготовка нового приміщення до роботи виборчої комісії, ОВК №87 тимчасово працює у приміщенні Надвірнянської РДА (малий актовий зал) за адресою майдан Шевченка, 33.

У попередньому приміщенні ОВК в будинку культури нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» не було належних умов для роботи комісії.

«Там немає здійсненого ремонту, не відповідає санітарним нормам, і також повністю на другому поверсі у приміщенні відключено опалення. Саме приміщення другого поверху пропонувались комісії. Немає можливості працювати у зимовий період – виконувати обов’язки окружної виборчої комісії, проводити засідання, тому виборча комісія від цього приміщення відмовилась», – пояснив у коментарі ОПОРІ голова виборчої комісії Володимир Коп’як.

За його словами, взамін місцева влада запропонувала декілька приміщень, і виборча комісія зупинилися на тому, яке найбільше наближене до вимог Центральної виборчої комісії. Це нове приміщення знаходиться за адресою вул. Грушевського, 18 у колишньому приміщенні Відділу освіти Надвірнянської РДА. 

Володимир Коп’як також пояснив, що ця ситуація наразі ніяк на роботі виборчої комісії не позначилась, оскільки їй тимчасово надане інше приміщення, і ОВК має можливість проводити засідання, працювати та приймати рішення.

Нагадаємо, Постановою Центральної виборчої комісії України 05 лютого 2021 року №45 утворено окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України на проміжних виборах народного депутата України 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі № 87 та зобов’язано вказану комісію поінформувати громадян про свій склад, місцезнаходження та режим роботи у визначений цією комісією спосіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 Закону України “Про вибори народних депутатів України” органи  виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень: надавати необхідні приміщення відповідно до норм, встановлених цим Законом або відповідними рішеннями Центральної виборчої комісії, прийнятими на виконання вимог цього та інших законів, сприяти в облаштуванні цих приміщень.

Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 13 цього ж Закону публічність і відкритість виборчого процесу у діяльності виборчих комісій забезпечуються шляхом інформування громадян про свій склад; місцезнаходження та режим роботи.

За додатковою інформацією звертайтеся:

e-mail: [email protected]