Під час вечірнього засідання 9 лютого 13 членів окружної виборчої комісії №50 прийняли присягу та приступили до роботи щодо організації проміжних виборів народного депутата, які відбудуться 28 березня 2021 року. 

Нагадаємо, як повідомляла ОПОРА, напередодні зібралися 11 членів ОВК, що на їхню думку, було недостатньо для прийняття присяги та проведення засідання.

На друге засідання з різних причин не з’явилися Дмитро Дорофєєв («Опозиційна платформа – За життя»), Марина Олексієнко («ВО «Факел»), Дмитро Погребняк («Партія Шарія»), Олександр Соколовський («Сила права»), Ірина Авілова («Сила людей»).

Не обійшлося без непорозумінь. Під час засідання до зали увійшла жінка, яка зайняла одне з вільних місць та без попередньої реєстрації чи представлення почала голосувати за розгляд питань порядку денного. Представниця ОПОРИ поцікавилася в неї особисто, на яких підставах жінка бере участь у голосуванні.

Як зазначив голова комісії Віталій Барановський, у відповідь на обурення членів комісії стосовно присутності на засіданні сторонньої людини, політична партія «Сила людей» розглянула її кандидатуру на заміну Ірини Авілової, яка ще не відвідувала жодного засідання та не склала присягу. Члени комісії виразили свою незгоду продовжувати роботу разом із представником від «Сили людей», оскільки на момент початку засідання подібна інформація не була офіційно оголошена.

Голова комісії Віталій Барановський запропонував зробити 30-хвилинну перерву, за час якої на сайті ЦВК члени комісії сподівалися знайти оприлюднену постанову про заміну члена комісії. Проте на момент проведення вечірнього засідання на сайті ЦВК відповідної постанови не було, тож голос новопризначеної членкині ОВК при голосуванні не враховувався. Та й сама жінка під час оголошеної головою комісії перерви  встигла покинути засідання.

Загалом, що стосується замін членів комісії, то згідно з Постановою ЦВК №49 від 9 лютого 2021 року, яка згодом була опублікована на сайті, до складу комісії включили Надію Заговоріч (замість Ірини Авілової з «Сили людей») та Наталію Баришникову (замість Віталія Мельника з партії «Соціальна справедливість»).

Відповідно до пункту 2 частини 3 статті 37 Закону України “Про вибори народних депутатів України” повноваження члена окружної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково виборчою комісією, яка її утворила, у зв'язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб'єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.