Венеційська комісія Ради Європи та БДІПЛ/ОБСЄ підготували спільний висновок на законопроєкт щодо процедури та критеріїв призначення чи непризначення виборів на підконтрольних територіях Донеччини та Луганщини. Законопроєкт ще не зареєстрований у парламенті. Його розробили експерти Громадянської мережі ОПОРА спільно з депутатами Комітету з питань організації державної влади, регіонального розвитку, місцевого самоврядування та містобудування. Тепер текст законопроєкту можна буде доопрацювати з урахуванням оцінки міжнародних експертів та зареєструвати для голосування в парламенті. Це допоможе розв’язати ситуацію у 18 громадах Донеччини та Луганщини на підконтрольній українському уряду території, де з 2020 року так і не були призначені перші місцеві вибори. Права на самоврядування близько 500 тисяч виборців на прифронтових територіях були порушені.

Основні рекомендації цього висновку базуються на тому, що будь-які обмеження виборчих прав повинні бути пропорційними і тимчасовими. Міжнародні експерти підкреслюють, що необхідно забезпечити роль ЦВК під час прийняття рішення про неможливість проведення виборів. Також вони наголошують, що основні критерії оцінки безпекової ситуації повинні бути визначені на рівні закону. Крім того, багато рекомендацій стосуються гарантій судового оскарження таких рішень про непроведення виборів, а також прозорості й публічності цього процесу.

В основі законопроєкту — дві ключові новації для попередження конфлікту інтересів та ухвалення суб’єктивних політично вмотивованих рішень щодо проведення чи непроведення виборів. По-перше, щодо кожної громади має відбуватися аналіз безпекової ситуації на основі публічних і чітко визначених критеріїв. По-друге, рішення має приймати Рада національної безпеки і оборони (РНБО) на національному рівні, а не військово-цивільні адміністрації на місцях. Законопроєкт спрямований на формування комплексних процедур, які б усунули правову невизначеність ситуації і сформували універсальний підхід до аналогічних випадків.

За висновками міжнародних експертів, рішення про неможливість проведення виборів стосується як безпекових, так і виборчих аспектів. Саме тому варто залучити до процесу прийняття рішень як органи безпеки, так і виборчі органи. Чинне законодавство передбачає, що таке рішення на основі висновків ВЦА приймає ЦВК, не маючи реальних можливостей перевірити обґрунтованість наданих матеріалів. Натомість проєкт Закону відносить прийняття такого рішення до повноважень РНБО, а ЦВК встановлює порядок завершення вже розпочатих процедур виборів, всеукраїнського та місцевого референдумів. В цілому Венеційська комісія та БДІПЛ/ОБСЄ закликають забезпечити адекватну залученість ЦВК до процесу прийняття рішення про неможливість проведення виборів та референдумів на окремих територіях.

Крім того, авторитетні міжнародні організації звернули увагу на відсутність у проєкті Закону опису критеріїв, які застосовуватимуться під час оцінки безпекової ситуації на конкретних територіях. Вони рекомендують парламенту законодавчо визначити основні критерії оцінки за результатами консультацій із ЦВК, РНБО і громадськістю. При цьому залишити певний простір для розширення критеріїв на основі досвіду їх застосування. Наразі ж законопроєкт передбачає лише обов’язок РНБО визначити відповідні критерії. Таке рішення є результатом компромісу між народними депутатами України та розробниками проєкту з огляду на побоювання, що закріплення в законі критеріїв оцінки безпекової ситуації не дозволить ефективно враховувати зміни безпекової ситуації.

Також експерти навели низку суто процедурних зауважень, що також потребують врахування в остаточному варіанті проєкту Закону, адже вони здатні суттєво посилити проєкт і належним чином забезпечити правову визначеність процесу. Наприклад, слід визначити часові проміжки для рішень щодо неможливості проведення виборів на окремих територіях (до або після призначення відповідних виборів) чи передбачити можливість перегляду або скасування вже прийнятих рішень у разі зміни безпекової ситуації на окремих територіях тощо.

Детальний аналіз спільного висновку Венеційської комісії та БДІПЛ/ОБСЄ читайте на сайті ОПОРИ.

Нагадаємо, 23 грудня Центральна виборча комісія знову звернулася до Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій — військово-цивільних адміністрацій щодо надання висновку про можливість провести перші місцеві вибори у 18 громадах у неділю, 27 березня 2022 року. Це вже четверте таке звернення з літа 2020 року. На попередні висновки від ВЦА приходили невтішні — без деталізації та виписаних критеріїв, але з посиланням на безпекову ситуацію. Постанова ЦВК на основі перших відповідних висновків була навіть оскаржена в суді.

ОПОРА неодноразово закликала органи влади ініціювати обговорення варіантів законодавчого врегулювання місцевих виборів у Донецькій та Луганській областях та розробити чіткі критерії для рішення не проводити вибори. Свої сподівання щодо відновлення прав виборців у 18 громадах висловлювали також посли «Великої сімки».

Крім того, ОПОРА  розробила та спрямувала до Робочої групи концепцію розв’язання проблеми виборів на цих територіях, що, зокрема, лягла в основу спільного законопроєкту. До того ж у 18 громадах розпочали роботу безпекові спостерігачі ОПОРИ, які впродовж кількох місяців збиратимуть публічну інформацію, надсилатимуть запити, зустрічатимуться з представниками військово-цивільних адміністрацій та мешканцями громад. Проаналізувавши все на основі власної розробленої методології, ОПОРА зможе оприлюднити публічні громадські висновки щодо можливості проведення виборчого процесу та надасть рекомендації органам влади.