У Кривому Розі в «день тиші» 5 грудня спостерігачі ОПОРИ фіксували білборди з гаслами, що спонукають проголосувати та виконані в стилістиці обох кандидатів на посаду міського голови.

По всьому місту спостерігачами ОПОРИ були зафіксовані плакати з текстом «6 грудня. Не обіцяю. Гарантую», «6 грудня. Віримо гарантіям», «Гарантії – за мною! Вибір – за вами!», «Захистимо Кривбас! Гарантую!». Кольорова гама, шрифт тексту та жовта «пташка», яку потрібно поставити у бюлетені, айдентика і стилістика аналогічні з агітаційними матеріалами кандидата на посаду міського голови Костянтина Павлова. Іноді подібні білборди були розміщені в декількох метрах один від одного. Також зустрічаються сітілайти з аналогічними написами.

Також зафіксовані білборди зі стилістикою агітаційних матеріалів іншого кандидата на посаду Криворізького міського голови Дмитра Шевчика. «Місто потребує розвитку, добробуту та стабільності» - написано за зеленому тлі разом з гербом Кривого Рогу. В меншому обсязі, але присутні білборди, на яких на зеленому тлі написано тільки одне слово «Вирішуй!».

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, білбордів із гаслами Костянтина Павлова в місті набагато більше, ніж таких же Дмитра Шевчика.

Відповідно до частини 5 статті 51 Виборчого кодексу України прихована передвиборна агітація, а також розміщення або поширення матеріалів передвиборної агітації, не позначеної відповідно до вимог цього Кодексу, забороняються.

Згідно з частиною 3 статті 52 Кодексу передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей час забороняється також проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій) від імені кандидата, партії (організацій партії), розповсюдження агітаційних матеріалів, демонстрації фільмів, телепередач, проведення концертів, вистав, спортивних змагань тощо за участю кандидатів, партій (організацій партії), а також публічні оголошення про підтримку кандидатом, партією (організацією партії) проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрацій фільмів, телепередач чи інших публічних заходів.

Згідно з правовою позицією Верховного Суду, висловленою у справі №9901/324/20, приховану агітацію можна визначити як інформацію про певного кандидата, партію (організацію партії) - суб`єктів виборчого процесу - у програмі, передачі, публікації, заході, розповсюдженому матеріалі, якщо така інформація слугує цілям передвиборної агітації і може вводити в оману осіб щодо дійсної мети таких програм, передач, публікацій, заходів чи матеріалів.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.