На виборчу дільницю №210748, що на вулиці Бориса Тлехаса в Ужгороді, намагався потрапити голова Закарпатської ОДА Олексій Петров. Однак невідомо на яких підставах голова ОДА мав наміри перебувати на дільниці. Також чиновник не мав при собі паспорта громадянина України та, щодо встановлення особи, планував показати членам ДВК документи з допомогою додатку “Дія”. Про це повідомляє спостерігач ОПОРИ з місця події.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, близько 18:00 на виборчу дільницю №210748 прийшов чинний голова Закарпатської обласної адміністрації Олексій Петрова та намагався зареєструватися на дільниці під час голосування за допомогою додатку “Дія”, адже паспорт громадянина України голова ОДА біля себе не мав.

Як видно із відео, яке відзняв спостерігач ОПОРИ, після того, як члени ДВК поінформували, що для посвідчення особи треба мати паспорт громадянина Україна у вигляді книжечки або ID-картки.

Закарпатська команда ОПОРИ констатує, що голова ОДА Олексій Петров не є виборцем на вказаній виборчій дільниці, а також не є суб'єктом виборчого процесу під час повторного голосування. Більше того, відсутні жодні правові підстави для його перебування на дільниці під час голосування. Тому його намір зареєструватися на ДВК під час голосування є таким, що не грунтується на вимогах чинного законодавства.

Комунікаційниця ОПОРИ звернулася через мережу фейсбук до голови ОДА із проханням надати коментар, на яких підставах він планував потрапити на виборчу дільницю, однак на момент виходу матеріалу відповіді не отримала.

 Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)