Центральна виборча комісія 16 листопада сформувала новий склад Броварської ТВК, до якої увійшли 18 осіб від 13 політичних сил. Повноваження попереднього складу ТВК припинені рішенням суду. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Під час свого засідання 16 листопада ЦВК сформувала новий склад Броварської міської ТВК. Таке рішення ЦВК ухвалила у зв’язку з тим, що суд достроково припинив повноваження попереднього складу ТВК та зобов’язано новий склад цієї виборчої комісії провести повторні вибори депутатів Броварської міської ради та Броварського міського голови.

Відповідно до постанови ЦВК від 16 листопада 2020 року №485 до нового складу Броварської міської ТВК увійшли 18 осіб від 13 політичних сил. Головою комісії призначено представницю партії «Слуга народу», заступниця голови від партії «Європейська Солідарність», секретар комісії від ВО «Батьківщина». Інші члени ТВК – висуванці таких політичних сил, як «Всеукраїнське політичне об’єднання «Єдина родина» (1 особа), «Слуга народу» (1 особа), «Солідарність жінок України» (1 особа), «За майбутнє» (1 особа), «Опозиційна платформа – За життя» (2 особи), «Єдина громада» (1 особа), ВО «Батьківщина» (1 особа), Соціалістична партія України (1 особа), «Рівне разом» (1 особа), «Голос» (2 особи), «Велика країна» (1 особа), «Європейська Солідарність» (1 особа), «Солідарність правих сил» (1 особа).

Як повідомляє спостерігачка ОПОРИ, перше засідання ТВК у новому складі має відбутися завтра, 18 листопада, о 19:00.

Зазначимо, що рішення про дострокове припинення повноважень всього попереднього складу Броварської міської ТВК 14 листопада прийняв Шостий апеляційний адміністративний суд. Як повідомив у Facebook екснардеп Павло Різаненко, відповідно до постанови апеляційної інстанції «колишні члени ТВК, підставою для припинення повноважень яких було рішення суду, не можуть більше призначатись членами ТВК».

Раніше ОПОРА писала, що у Броварах відбудуться повторні вибори, оскільки апеляційна інстанція залишила без змін відповідне рішення Київського окружного адмінсуду.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)