Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, дві районні в місті Одесі територіальні виборчі комісії вже завершили прийом виборчої документації.

Станом на 10:45 ранку 16 листопада Київська районна в місті Одесі ТВК вже успішно здала протокол про підсумки голосування до Одеської міської ТВК.

Малиновська районна ТВК  вже склала протокол про підсумки голосування.

У Приморській районній ТВК залишилося прийняти документацію від однієї дільничної виборчої комісії: щодо цієї ДВК 15 листопада не було прийнято рішення, тому розглядати будуть вранці 16 листопада.

У Суворовській районні ТВК  залишилося прийняти документи від однієї ДВК.

Згідно з пунктом 4 частини 1 статті 255 Виборчого кодексу України районна в місті виборча комісія встановлює підсумки голосування шляхом складання протоколу про підсумки голосування з виборів міського голови, а відповідно до частини 2 цієї ж статті - територіальна виборча комісія після прийняття і розгляду протоколів (у тому числі з позначкою "Уточнений") дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях на підставі цих протоколів, а в разі повторного підрахунку голосів виборців - протоколів територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на відповідній виборчій дільниці не пізніш як на третій день з дня повторного голосування (18 листопада) встановлює підсумки голосування.

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.