22 листопада відбудеться повторне голосування на виборах міського голови Бердянська. До виборчого бюлетеня включено кандидатів  Олександра Свідла та Валерія Баранова. Таке рішення прийняла Бердянська міська ТВК.

6 жовтня Бердянська міська ТВК Бердянського району надіслала до Запорізької обласної ТВК уточнений протокол з голосування за кандидатів до Запорізької обласної ради. Також цього дня оформили протокол з голосування до Бердянської районної ради і завершили перевірку даних з голосування за депутатів Бердянської міської ради та міського голову.

Крім того на 22 листопада призначена дата «другого туру» виборів міського голови і затверджений зміст виборчого бюлетеня, до якого увійшло два кандидати - Олександр Свідло  ("Опозиційна платформа - За життя") та Валерій Баранов ("За майбутне"). Це, зокрема, підтвердив член територіальної виборчої комісії Олег Новіков.

Серед іншого він зазначив, що подальша робота комісії розпочнеться з понеділка 9 листопада у зв’язку із замінами у складі комісії. ОПОРА нагадує, що постановою ЦВК від 5 листопада 2020 року № 448 в Бердянській міській ТВК відбулося чотири заміни. Серед них замінили голову Антона Сущенка на Любов Зубицьку без зміни суб’єкта подання (політичної партії "Слуга народу"). А виключена згаданою постановою Євгенія Галіціна за поданням від партії "Успішна Україна" включена цією ж постановою вже за поданням від партії "Слуга Народу". Ще три заміни у складі передбачені відповідно до постанови ЦВК за 6 листопада 2020 року № 455.

7 листопада ОПОРА звернулася у телефонній розмові до секретаря Бердянської міської територіальної виборчої комісії Марії Новікової. Вона повідомила, що ТВК розглянула у повному обсязі всі 11 отриманих скарг щодо роботи ДВК. За ними винесли постанови, де вказали, що у задоволені скарги відмовлено через неналежний суб’єкт оскарження.

За коментарями звертайтеся:

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)