В Івано-Франківській міській ТВК вже опрацювали приблизно 70 протоколів із 125. Голоси з двох дільниць перерахують. Про це Громадянській мережі ОПОРА повідомив голова ТВК Андрій Петрик.

ОПОРА раніше повідомляла, що Івано-Франківська міська ТВК прийняла бюлетені, протоколи та іншу виборчу документацію від усіх 125 дільничних виборчих комісій. Втім, у зв’язку із відсутністю кворуму та технічними проблемами у роботі системи електронного кабінету ТВК, процес розгляду протоколів ДВК розпочався пізніше. 

Станом на вечір 28 жовтня тривав розгляд та внесення в електрону систему даних протоколів ДВК.  Виборча документація знаходиться під охороною поліції. Комісія під час розгляду виборчої документації у зв’язку з відсутністю кворуму припиняла розгляд. У комісії відсутність кворуму пояснюють фізичною потребою у сні та відпочинку членів міської територіальної виборчої комісії.

За словами голови Івано-Франківської міської ТВК Андрія Петрика, о 20:00 25 жовтня комісія розпочала своє безперервне засідання – приймає та обробляє виборчу документацію.

«Процес прийняття документації є досить тривалий, – каже Андрій Петрик. – Але з нашого боку робиться все, аби цей процес проходив якнайшвидше. Фізично ми цей процес пришвидшити не можемо, адже згідно законодавства, ми повинні зачитувати протоколи по кожній партії, по кожному кандидату. А кожна ДВК нам привозить по чотири протоколи, які є доволі об’ємними, що забирає багато часу».

Станом на 20:00 28 жовтня комісія опрацювала близько 70 протоколів із 125. Деякі відправили на уточнення. Також по двох дільницях буде здійснено перерахунок голосів.

Частина 3 статті 254 Виборчого кодексу визначає, що на засіданні територіальної виборчої комісії голова територіальної виборчої комісії або визначений ним член комісії приймає запечатані пакети з протоколами дільничних виборчих комісій, розпечатує їх та оголошує зміст протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях, а також приймає запечатані пакети з іншими виборчими документами.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)