Перерахунок всіх виборчих бюлетенів 30 виборчих дільниць відбудеться у Богуславі, що на Київщині. Таке рішення ухвалила Богуславська міська ТВК, з огляду на ймовірність втручання у виборчий процес, а відтак й недостовірності даних. Про це ОПОРІ стало відомо у вівторок, 27 жовтня, о 23:30. 

У телефонній розмові з ОПОРОЮ голова Богуславської міської ТВК Людмила Шелудько підтвердила вищезазначені факти. Міська ТВК ухвалила рішення про перерахунок документації з 30 ДВК міста. Передували цьому події, що сталися у вівторок вдень у приміщенні ТВК.

До поліції надійшли скарги від офіційних спостерігачів та уповноважених осіб, що перебували у приміщенні ТВК про те, що у приміщенні комісії виявлений один не заповнений протокол, однак із мокрими печатками та підписами членів ДВК та 2 розірвані протоколи. Тож до Богуславської ТВК викликали правоохоронців.

За словами голови ТВК, поліція дійсно виявила документацію, про яку повідомлялося та вилучила її, як доказ.

По тому членами Богуславської міської ТВК було ухвалене рішення про перерахунок всіх бюлетенів з 30 виборчих дільниць міста. До виконання цієї роботи Богуславська міська ТВК має стати вже у середу, від 9:00 ранку.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.