У мережі "Інтернет" опубліковано відео, на якому, за інформацією місцевих журналістів, зафіксовано першу сесію Кароліно-Бугазької сільради Одеської області. При цьому спостерігачам ОПОРИ в ТВК повідомили, що, принаймні, до 13 години 27 жовтня процес встановлення результатів ще триває, а комісія не прийняла виборчу документацію від  двох ДВК.

Як інформує видання «Новини Овідіополя», у Кароліно-Бугазькій сільській об'єднаній громаді Білгород-Дністровського району Одеської області 27 жовтня сільська територіальна виборча комісія встановила результати виборів депутатів місцевої ради на виборчій дільниці № 510969 (селище Затока) і № 510693 (село Кароліно-Бугаз). Крім того, за даними цього ж видання, у першій половині дня 27 жовтня відбулася перша сесія Кароліно-Бугазькій сільської ради, на якій кандидат на посаду сільського голови Андрій Апанасенко і кандидати в депутати сільської ради прийняли присяги та «розглянули ряд робочих питань».


Водночас, як повідомляє ОПОРА, процес встановлення результатів ще триває,  а члени дільничних виборчих комісій станом на 13 годину 27 жовтня не прибули до ТВК.

До 7:15 години 27 жовтня у Кароліно-Бугазькій територіальній виборчій комісії постійно знаходився спостерігач ОПОРИ. Пізніше його замінила інша спостерігачка, яка прибула до ТВК приблизно через годину після того, як попередній спостерігач покинув приміщення ТВК. Спостерігачка ОПОРИ зареєструвалася у журналі присутніх на засіданні сільської територіальної виборчої комісії та запитала у ТВК, чи не приїжджали ще члени дільничних виборчих комісій. У відповідь на це питання одна з членкинь ТВК запевнила спостерігачку, що ДВК ще не приїжджали до територіальної комісії. Після цієї розмови члени ТВК розійшлися, у приміщенні нікого не залишилося. ОПОРІ повідомили, що триває перерва до 12:00. Станом на 13:00 засідання ТВК не відновилося.

Нагадаємо, що в ніч з 26 на 27 жовтня Кароліно-Бугазька сільська територіальна виборча комісія Одеської області ухвалила рішення «зробити перерву» в безперервному засіданні дільничних виборчих комісій та відпустити їх додому.

 

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)