Інцидент стався у Білоцерківській міській ТВК, в ніч на вівторок, 27 жовтня. Спостерігач ОПОРИ зафіксував, що члени ТВК не оголошували перерву, а назвали свої дії «провітрюванням приміщення». Зібратися знову та відновити засідання не вдалося – кворум був відсутній.

Події розгорталися близько 2:00 ночі 27 жовтня. Білоцерківська міська ТВК ухвалила рішення «провітрити приміщення» і для таких дій виділили 40 хвилин. Голова комісії мотивував також тим, що системні адміністратори не в змозі виконувати роботу з перевірки протоколів через фізичне виснаження і їм треба відпочити.

Із оголошенням перерви не погодились члени дев'яти ДВК, які знаходилися у фойє та чекали у черзі на здачу виборчої документації. До них приєдналися і працівники поліції, які чергували у приміщенні Білоцерківської міської ТВК. Незгодні із членами комісії наполягали, що засідання треба продовжити, а разом із ним і прийом документації від ДВК.

Члени ДВК, які чекали своєї черги із прийому документів у коридорі, викликали слідчо-оперативну групу на місце події.

Станом на 4:00-5:00 ранку так зване «провітрювання» тривало, а засідання відновити не було можливості. На цей час в приміщенні Білоцерківської міської ТВК лишилося всього 5 членів комісії, тож кворум був відсутній.

Члени Білоцерківської міської ТВК висловлювали таку позицію: «Ми не робили перерву, а робили провітрювання. Приймати документацію від ДВК не можемо, бо відсутній кворум».

Відповідно до вимог частини 1 статті 254 Виборчого кодексу з моменту закінчення голосування територіальна виборча комісія розпочинає безперервне засідання, яке продовжується безперервно до встановлення підсумків голосування та результатів відповідних місцевих виборів у виборчому окрузі.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.