Одна з дільничних виборчих комісій провезла до Заводської районної ТВК протоколи засідання, які зберігалися у незапечатаному спецпакеті. Незважаючи на те, що такі дії суперечать вимогам виборчого законодавства, районна ТВК проголосувала більшістю голосів прийняти у членів дільничної виборчої комісії ці документи.

Під час засідання 26 жовтня Заводська районна у місті Запоріжжі територіальна виборча комісія прийняла у комісії, яка закріплена за дільницею № 230861 виборчу документацію. Серед іншого, це протоколи засідання, що знаходилися у незапечатаному спецпакеті. За таке рішення члени ТВК проголосували більшістю голосів.

Дії комісії прокоментував ОПОРІ голова Заводської районної у місті Запоріжжі ТВК Олег Антипенко. Він зазначив, що, як пояснили голова ДВК і його слова підтвердили інші члени комісії, сейф-пакет не запакували з технічних причин. Транспортування документації відбувалося у супроводі поліції, скарг на цей процес не надходило.

Також голова комісії зазначив, що неналежне оформлення пакету для зберігання виборчої документації має ознаки порушення і про це ТВК зазначить у своєму протоколі.

Цього ж дня ОПОРА зафіксувала, як члени виборчої комісії, закріплені за дільницею №230997, запаковували спецпакети з виборчою документацією у приміщенні Вознесенівської районної у місті Запоріжжі ТВК.

Також Енергодарська міська ТВК оголосила технічну перерву, під час якої не приймає виборчої документації від дільничних виборчих комісій.

За коментарями звертайтеся:

email: zp@opora.org.ua

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)