За інформацією від спостерігачки ОПОРИ у селі Підгайчики (дільниця № 610856) члени комісії, які організовували головування виборців за місцем перебування, повернулися на дільницю за 20 хвилин до закриття.

Зі слів спостерігачки ОПОРИ, члени комісії таку затримку пояснили тим, що для організації голосування кожного виборця витрачали близько пів години. До витягу зі списку виборців було включено 51 особу, з них проголосувало 50.

У частині 10 статті 249 Виборчого кодексу України вказано, що голосування виборців за місцем їх перебування організовується з таким розрахунком, щоб члени дільничної виборчої комісії, які організовують таке голосування, повернулися до приміщення для голосування не пізніш як за годину до закінчення голосування.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.