Станом на 14:00 в Луганській області зареєстровано 40 повідомлень про порушення виборчого законодавства, у єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості щодо 1 факту порушення, складено 1 адміністративний протокол за статтею 212-20 КУпАП. Про це повідомила начальниця відділу комунікації ГУ НП в Луганській області Тетяна Погукай.

Кримінальне провадження відкрито за статтею 186 КК України за фактом відкритого викрадення чужого майна, а саме відеокамери на ДВК у Сватівському районі.

У Рубіжному зафіксовано 14 порушень, серед яких повідомлення з інтернет-ресурсів за підписом відомого активіста про те, що по всій території м. Рубіжне відкрито висять рекламні білборди політичної партії; заява від громадського омбудсмена з виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА про те, що у м. Рубіжне на будинках зафіксовано факти розміщення друкованих матеріалів зовнішньої реклами політичних партій.

У Старобільському районі зареєстровано 8 порушень, наприклад, на виборчій дільниці кандидат в депутати взяла бюлетені та вийшла в коридор.

У Кремінському  районі виявлено 6 порушень - заявник повідомила, що під час голосування вона помітила, що за її адресою прописаний невідомий чоловік; повідомлення про те, що голова сільської ради та голова громадської ради розвозять пакети по селищах із агітацією за одного з кандидатів; повідомлення про те, що нібито планується підвіз громадян для голосування на виборчі дільниці у м. Кремінна.

У Новопсковському районі зафіксовано 3 порушення, серед яких - повідомлення про те, що на виборчій дільниці стоять невідомі особи та опитують людей, які проголосували. На думку заявника, це порушення виборчого законодавства.

У Біловодському районі зареєстрували повідомлення від громадянина про те, що кандидату в депутати погрожують фізичною розправою п'ятеро невідомих.

У Троїцькому районі зареєстрували 2 можливі порушення, наприклад, повідомлення про те, що на виборчій дільниці землевпорядник одного з округів порушує виборче законодавство, а саме втручається у роботу виборчої комісії.

У Міловському районі  лідер однієї з політичних партій скаржиться на те, що один з телеканалів проводить агітацію. Сватівський район та Білокуракинський район мають 4 та одне ймовірне порушення відповідно.

У поліції зазначають, що за кожним фактом проводиться перевірка.

 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередже.ння порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.