В Одесі, біля виборчої дільниці №511268 (вулиця Льва Толстого, 1) з самого ранку спостерігається значна черга виборців, переважна більшість яких, - студенти Національного університету «Одеська юридична академія».

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, біля школи №121, де розміщується виборча дільниця, утворилася значна черга молодих людей, які повідомляють, що вони є студентами. При цьому на питання журналістів, за якою адресою вони зареєстровані та на якій виборчій дільниці голосують, виборці відповісти не змогли.

До цієї виборчої адреси належить гуртожиток №5 НУ «Одеська юридична академія», розташований по вулиці Л. Толстого, 24.

При цьому виборці відмовилися коментувати спостерігачеві ОПОРИ, чи хтось чинив на них тиск або організував їхнє одночасне прибуття на виборчу дільницю.

За інформацією ОПОРИ, станом на 25 жовтня в НУ «ОЮА» триває навчальний процес у звичайному режимі, тоді як вищим навчальним закладам Одеси у зв'язку з карантинними обмеженнями рекомендовано починаючи з 15 жовтня запровадити дистанційне навчання.

Станом на 13 годину, за словами спостерігача ОПОРИ, надійшла інформація від поліції, що приміщення, де знаходиться виборча дільниця, замінована. З приміщення виборчої дільниці евакуювали всіх, однак члени ДВК відмовилися його покидати.

Станом на 13:45 вибухотехніки перевірили приміщення, інформація про вибухівку не підтвердилася, ДВК відновила свою роботу.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)