У Житомирі на виборчій дільниці №181364 виборець, не розібравшись як заповнити бюлетені, розсердився і порвав їх на очах у членів ДВК. Дільниця знаходиться на  майдані Визволення, 1.

Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

«Чоловік взяв бюлетені і пішов у кабінку голосувати, через декілька хвилин вийшло і пішов до журналістів, які у цей час прийшли на дільницю, попитати як правильно потрібно заповнювати бюлетень. Вони сказали, що не мають права йому нічого казати і сказали, що він сам має розібратися. Чоловік у свою чергу розсердився і демонстративно порвав бюлетені на очах у членів ДВК та пішов геть», – розповідає спостерігач ОПОРИ.

Члени ДВК викликали поліцію і склали акт.

Такі дії виборця можуть бути кваліфіковані правоохоронними органами за статтею 212-23 КУпАП пошкодження, приховування, знищення виборцем, учасником референдуму свого виборчого бюлетеня або бюлетеня для голосування на референдумі, або винесення його за межі приміщення для голосування, за що передбачена відповідальність - накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)