Спостерігачі ОПОРИ зафіксували два випадки голосування поза кабінкою. Після зауваження порушення було усунено.

На виборчій дільниці №650498 у місті Олешки виборець почав заповнювати бюлетень біля кабіни для таємного голосування, чим порушив виборче законодавство. Спостерігач ОПОРИ повідомив про порушення членам дільничної виборчої комісії.

Однак ситуація сталася повторно з іншим виборцем. Голова ДВК пояснила, що у кабінках для голосування погане освітлення, тому виборці вивчають бюлетені зовні. Після зауваження порушення було усунено.

Відповідно до частини 5 статті 248 Виборчого кодексу України виборчі бюлетені заповнюються виборцем особисто в кабіні для таємного голосування.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.