У Житомирі в мікрорайоні Крошня 18 вересня невідомі молодики облили зеленкою чинного депутата міської ради (фракція “Опозиційний блок”) та потенційного кандидата від партії “Опозиційна платформа – За життя” Володимира Тичину.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. У коментарі ОПОРІ Володимир Тичина розповів, що організував акцію з благоустрою в сквері і його облили зеленкою двоє хлопців в балаклавах.  

“Я тут директор ЖЕКа і депутат міської ради і 5-й раз йду по тому самому округу. У нас на Крошні є сквер, там гроші відмили і нічого не зробили.  До мене неодноразово звертались люди, щоб там навести порядок. Але це не моя зона компетенції. Але ми анонсували, що привеземо землі, кустарники і траву і організували таку акцію, в інтернеті анонсували.  Мені почали поступати дзвінки, що там будуть провокації. Я питав від кого, мені сказали, що від “Квари”. І в цей день надходили дзвінки. Але я таки пішов. Там поставив своїх людей, бо знав, що будуть провокації, щоб вони дивились, якщо будуть якісь підозрілі люди, щоб мені давали знати. Коли ми там все копали і садили, мене постукали по плечу, я повернувся, стояли двоє в балаклавах і один сипнув мені в лице муку, а інший зеленку, інші двоє знімали на камеру. Я наздогнав двох із них, вони вже гроші ділили, говорили: тобі менше, бо ти муку сипав, а мені більше, бо я зеленку. Я їх нейтралізував, він в цей час дістав пістолета, я пшикнув балончиком і вихопив пістолет. Запитав у них, хто замовник, один з них сказав - Георгій Квара. Приїхала поліція, його забрали, в понеділок буде суд, обиратиметься йому запобіжний захід. Це була спланована акція і її замовник - Кварацхеліа. Я написав заяву до поліції, дав покази”, – зазначив Тичина. 

На місці події були працівники поліції. Пізніше на сайті ГУНП у Житомирській області з'явилася інформація про те, що поліція встановлює обставини інциденту з депутатом міськради.

“18 вересня до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення про хуліганські дії на одній з вулиць обласного центру щодо депутата Житомирської міської ради. На місці події затримано 19-річного парубка, ймовірно, причетного до інциденту. Триває встановлення всіх обставин. Близько 11:30 очевидці повідомили до поліції про облиття зеленкою жителя обласного центру, 1973 р.н. Встановлено, що під час садіння дерев до чоловіка підбігли двоє молодиків, які кинули в нього борошно та облили зеленкою. Одного з парубків потерпілому вдалося затримати на місці події. Працівники слідчо-оперативної групи поліції вилучили у 19-річного хлопця предмет, схожий на стартовий пістолет. Парубка доставили до Житомирського відділу поліції. Також встановлено особу іншого учасника інциденту. Триває встановлення причин та обставин події. Попередня правова кваліфікація – ст. 296 (Хуліганство) КК України”, – прокоментували у поліції. 

Годердзі Кварацхеліа збирається балотуватись в депутати від партії “Пропозиція”. 

У коментарі ОПОРІ 21 вересня у пресслужбі потенційного кандидата розповіли: “Годердзі Кварацхеліа вважає слова Тичини нічим іншим як наклепом”.

Як повідомляла ОПОРА, потенційний кандидат в депутати Годердзі Кварацхеліа облаштовує парк, будує дитячий і спортивний майданчики в мікрорайоні Крошня, організовує акцію і разом із місцевими жителями висаджує іменні туї. 

Станом на 18 вересня Володимир Тичина не є офіційно зареєстрованим кандидатом в депутати.

 
 
 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.